Vrijdag 7 april gingen de biologische koeien van boerderij De Groene Griffioen voor het eerst van het jaar naar buiten. Het eerste lentegras dat de koeien eten zorgt voor een andere samenstelling van de melk. Als van die melk kaas wordt gemaakt, krijg je graskaas. Dus kaas van melk van het eerst lentegras. Na de eerste weidedagen hebben zijn volop kaas gemaakt en die kazen hebben nu lang genoeg gerijpt.
Graskaas is een seizoensproduct en is slechts een paar weken tot paar maanden verkrijgbaar. Uiteraard lopen de koeien van het voorjaar tot het najaar buiten en eten ze gras. Toch krijgen alleen de eerste kazen na de eerste weidegang het stempel 'graskaas'. Kaas die gemaakt is van grasgevoerde koeien bevat over het algemeen meer onverzadigde vetten, caroteen en stoffen die cholesterolverlagend werken, vorming van spiercellen bevorderen en groei van vetcellen remmen.
De graskazen van De Groene Griffioen hebben zo'n 5 weken gerijpt. Daarnaast is de kaas van de Groene Griffioen bijzonder door de natuurkorst, het ras koeien, de verse verwerking (direct als de koeien gemolken zijn).
De koeien staan inmiddels dag en nacht buiten en komen alleen nog maar naar binnen om gemolken te worden. Ook het jongvee staat voor het grootste gedeelte buiten. Rondom de boerderijwinkel, op de dijk bij het Muiderslot en bij ons in de polder.
De graskaas is te koop in de boerderijwinkel aan de Lange Muiderweg in Weesp. Daarnaast is onze kaas te verkrijgen bij diverse winkels, restaurants en cateraars in de regio.
Voor meer informatie: www.degroenegriffioen.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-30 Voorkom pensverzuring met de aanpak en buffers van Reudink
- 2022-06-30 "Minder produceren en een beter inkomen, welke boer wil dat nu niet?"
- 2022-06-30 "Deze manier van protesteren heeft geen zin"
- 2022-06-30 Renaat Devreese: "Als mijn weiland beschermd gebied wordt, valt alles in duigen"
- 2022-06-28 FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor juli stijgt 3,50 euro
- 2022-06-28 Arla-melkprijs voor juli 2022 stijgt met 2 cent per kilogram
- 2022-06-24 Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- 2022-06-23 Bio-boeren André Mulder en Eddo Nijhof vertellen over extensieve werkwijze bij EenVandaag
- 2022-06-23 "De overheid moet omschakeling naar bio juist gaan stimuleren"
- 2022-06-23 John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- 2022-06-23 "Wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders"
- 2022-06-22 Campina laat biologische zuivelproducten per fiets bij horeca bezorgen
- 2022-06-20 "Ja, als ik nog minder koeien houd, dan kan ik mijn rekeningen niet meer betalen"
- 2022-06-17 "Diversiteit is de basis voor een andere manier van boeren"
- 2022-06-17 Omzet Royal A-Ware steeg in 2021 met 20%
- 2022-06-17 "Hoe meer je mens en natuur samenbrengt, des te meer ze allebei floreren"
- 2022-06-16 Voorlopig onderzoek wijst uit dat biologische melkkoeien net zo gezond zijn als niet-biologische melkkoeien
- 2022-06-14 "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- 2022-06-14 "Wij zijn net zo eigenzinnig als de geiten"
- 2022-06-13 AR levert als eerste biologisch opfokvoer met dierlijk eiwit