Bij De Groene Griffioen in Weesp

Eerste Weesper graskaas van 2017 beschikbaar

Vrijdag 7 april gingen de biologische koeien van boerderij De Groene Griffioen voor het eerst van het jaar naar buiten. Het eerste lentegras dat de koeien eten zorgt voor een andere samenstelling van de melk. Als van die melk kaas wordt gemaakt, krijg je graskaas. Dus kaas van melk van het eerst lentegras. Na de eerste weidedagen hebben zijn volop kaas gemaakt en die kazen hebben nu lang genoeg gerijpt.Graskaas is een seizoensproduct en is slechts een paar weken tot paar maanden verkrijgbaar. Uiteraard lopen de koeien van het voorjaar tot het najaar buiten en eten ze gras. Toch krijgen alleen de eerste kazen na de eerste weidegang het stempel 'graskaas'. Kaas die gemaakt is van grasgevoerde koeien bevat over het algemeen meer onverzadigde vetten, caroteen en stoffen die cholesterolverlagend werken, vorming van spiercellen bevorderen en groei van vetcellen remmen.

De graskazen van De Groene Griffioen hebben zo'n 5 weken gerijpt. Daarnaast is de kaas van de Groene Griffioen bijzonder door de natuurkorst, het ras koeien, de verse verwerking (direct als de koeien gemolken zijn).

De koeien staan inmiddels dag en nacht buiten en komen alleen nog maar naar binnen om gemolken te worden. Ook het jongvee staat voor het grootste gedeelte buiten. Rondom de boerderijwinkel, op de dijk bij het Muiderslot en bij ons in de polder.

De graskaas is te koop in de boerderijwinkel aan de Lange Muiderweg in Weesp. Daarnaast is onze kaas te verkrijgen bij diverse winkels, restaurants en cateraars in de regio.

Voor meer informatie: www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.