ICA: Geslaagde test met laser op bio-AGF wordt standaard

Het nieuwe laserproject van ICA zal vanaf nu blijvend gebruikt worden. Het project houdt in dat producten gemarkeerd worden door een laser. Door deze nieuwe manier zijn plastic verpakkingen en labels niet meer nodig. 
ICA was de eerste supermarkt die de laser testte op biologische avocado's en zoete aardappelen om ze te onderscheiden van standaard geteelde producten. Dit nieuwe, duurzame label wordt direct in de schil geëtst door een laser die het pigment van de schil verandert. De naam van het product, het land van herkomst en de PLU-code zijn duidelijk zichtbaar. De methode zal bij meer groenten en fruit gebruikt worden.Peter Hägg, hoofd Groenten en Fruit bij ICA Zweden: "De resultaten van de eerste test hebben aangetoond dat de markering beter op zoete aardappelen werkt dan op avocado's. De methode zullen we blijvend gaan gebruiken bij zoete aardappelen. Daarnaast willen we biologische meloenen en muskaatpompoenen gaan laseren. De nieuwe producten komen nu op de markt."

Het proefproject van ICA is goed ontvangen. Peter Hägg: "Consumenten toonden interesse. Ook hebben we internationale aandacht gekregen voor onze nieuwe, duurzame lasermethode. We geloven dat deze methode over een paar jaar overal in Europa gebruikt zal worden, omdat er steeds meer interesse is gekomen in milieuvriendelijke verpakkingen."
ICA heeft nog meer maatregelen genomen om het gebruik van plastic te verminderen. In maart hebben ze de plastic verpakkingen van tomaten vervangen voor karton. Gebaseerd op de volumes van 2016 zal er 26 ton hard plastic bespaard worden. 

Voor meer informatie:
Peter Hägg 
ICA
Tel: +46 (0)10 422 5252
E: PeterHagg@ica.se
W: icagruppen.se

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.