
De Buitenman schakelde 20 jaar geleden om naar biologisch en had toen zo'n 20 hectare ter beschikking voor de teelt van bio-asperges. In de loop der tijd is dat areaal steeds verder afgebouwd tot de 3 hectare die het nu is. "De aspergeteelt in de begindagen legde de financiële basis voor het bedrijf dat we nu voor ogen hebben. We willen vooral zelfvoorzienend zijn en de nabije omgeving voeden. We zullen niet méér dan we in onze omgeving kwijt kunnen – produceren en daarna pas afzet zoeken – maar juist vraaggericht te werk gaan. Bijkomend voordeel zijn natuurlijk de korte lijnen", vervolgt Tom.

Het bedrijf overweegt om in de toekomst een koeienstal te bouwen die voldoet aan de eisen voor biologische veehouderij. De huidige ruimtes zijn niet meer geschikt en uitbreiding is daarom nodig. Het vlees daarvan zet Tom al af in de herberg en de boerderijwinkel. "Het charmeert mensen om te zien waar hun voeding vandaan komt. Dat geldt voor het vlees, maar ook voor onze asperges."
De teelt loopt tot 24 juni. Daarna moeten de asperges weer aansterken voor het komende oogstjaar. De Buitenman doet op 17 en 18 juni weer mee aan de landelijke open dag van biologische boerderijen.
Voor meer informatie:
[email protected]
www.debuitenman.nl
www.facebook.com/buitenman