Bio-webwinkel overdonderd door succes

Hofweb haalt twee ton op via customer funding

Waarom zou je voor een lening nog naar de bank gaan? Er zijn alternatieven, ontdekten Peter van IJzendoorn en Lambertus Zijlstra van biologische webwinkel Hofweb uit Biddinghuizen afgelopen dinsdag.

In ruil voor een volle boodschappentas haalden zij via een zogenaamde customer funding binnen 26 uur een bedrag van op 190.000 euro. Hofweb deed dat zonder tussenkomst van een crowdfundingplatform of andere partijen. Zij hebben hun klanten rechtstreeks via een email benaderd om geld te lenen. Daarnaast vroegen van IJzendoorn en Zijlstra om in hun bedrijf te investeren door een Facebookvideo die in korte tijd 3000 keer werd bekeken en ook 61 keer werd gedeeld.Overrompeld door het succes

"Wij zijn compleet overrompeld door de positieve reacties van klanten die in ons willen investeren", aldus Zijlstra. Van IJzendoorn en hij hadden niet verwacht dat ze zo veel reacties zouden krijgen in zo'n korte tijd. Ook het verzamelde bedrag overtreft alle verwachtingen. Het doel was om minimaal 75.000 euro op te halen. "En dat is ons al binnen 19 uur al gelukt, terwijl we onszelf daarvoor dertig dagen als doel hadden gesteld", aldus Van IJzendoorn.

Rendement in levensmiddelen of keiharde pegels

"We vragen een minimale investering van 250 euro. Maar na sluiting blijkt de gemiddelde investering ruim 2000 euro te zijn. In ruil daarvoor krijgen de investeerders hun rendement uitbetaald in boodschappen of, als ze dat liever willen, in keiharde pegels", zegt Zijlstra.

Hofweb gebruikt de lening om verder te kunnen groeien in Nederland. Zo willen zij het bezorggebied uitbreiden naar heel Nederland en meer mensen bereiken met hun boodschappen.

Een eerlijk product in ruil voor een eerlijke prijs

De winkel wil boeren een eerlijke prijs bieden en tegelijk voor zorgen dat de consument een eerlijk product krijgt. Zij vinden het belangrijk om te proberen het voedsellandschap weer te laten bloeien.

"Nu kunnen nog meer biologische boeren hun producten voor een eerlijke prijs verkopen. En dat is een voorwaarde om voedsel te produceren zonder verliezers. Wij willen het landschap voor mens, dier en milieu weer laten bloeien", zegt Zijlstra.

Award Beste Webwinkel 2017

In januari ontving Hofweb ook al de prijs voor beste biologische webwinkel van Nederland. Hier is te zien of de webwinkel het eindbedrag van 190.000 euro inmiddels heeft gehaald.

Voor meer informatie: www.hofweb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.