Eerste blauwe bessen van 2017 geveild bij BelOrta

Op 9 mei werden de eerste Belgische blauwe bessen van 2017 geveild bij BelOrta. Het eerste kistje van 12x125g, van de variëteit Duke, werd aangekocht door Bouvry NV (lid van de Primamundo groep) uit Brugge voor een prijs van 9,96 euro per 125 gram.Populariteitsstijging blauwe bessen zet door

De blauwe bes wint al enkele jaren sterk aan populariteit. Ook in 2017 zet deze trend zich duidelijk voort. GfK-cijfers (i.o.v. VLAM) tonen aan dat de gemiddelde consumptie blauwe bessen per Belg in 2016 steeg met maar liefst 45 percent ten opzichte van 2015.

Bij BelOrta kent men in 2017 een stevige productiestijging van circa 20 procent. Doordat er verschillende variëteiten geteeld worden, kan men de productie spreiden over een langere periode, wat maakt dat BelOrta blauwe bessen kan aanbieden vanaf heden tot en met begin november. Hoofdvariëteiten zijn Duke, Bluecrop, Liberty en Aurora.

De blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van verpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, maar ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal. Tot slot heeft BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen beschikbaar.

Voor meer informatie:
Divisie Bio – Sander De Proost
T: +32 (0)15 565 435
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.