"Schromen samenwerking met andere natuurvoedingswinkel niet"

Biologisch ontbijt als brandstof voor koningsspelen

Tholen - Een biologisch ontbijt als 'brandstof' voor de koningsspelen. Zo'n 500 leerlingen van de Zeister Vrije School kregen afgelopen vrijdag vóór aanvang van de koningsspelen een biologisch ontbijt voorgeschoteld. Dit gebeurde voor het derde jaar op rij, vertelt Ruud Banus van natuurvoedingswinkel De Korenmaat in Zeist. De lokale natuurvoedingswinkel werkt hiervoor samen met Bakker Albert en De Bio Basis.

Ruud: "We werken hiervoor nu ook samen met de Bio Basis, de aan de Voorheuvel in Zeist gevestigde natuurvoedingswinkel. We herkennen elkaar in de gezamenlijke idealistische inslag. En schromen daarom niet om samenwerking te zoeken. Het gaat om twee kleinschalige natuurvoedingswinkels, die het toch op een heel andere manier aanpakken. Daarom hebben we besloten om de belevering van dit feestelijke ontbijt samen te realiseren."


Deze foto verscheen voorafgaand aan het ontbijt op de facebookpagina van De Korenmaat. 'Zeister Vrije School heeft de wagen volgeladen... met gezonde lekkernijen van De Bio Basis en Korenmaat voor het Koningsontbijt van 500 kids. Eet smakelijk!'

De kinderen konden hun biologische brood en ontbijtkoeken beleggen met onder meer pindakaas, hagelslag, kaas en jam. "Verder hebben we een mooie voorraad diksap ter beschikking gesteld en een heleboel appels. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen van de Zeister Vrije School op deze manier kennis kunnen maken met biologisch. De directeur van de school is van mening dat een biologisch ontbijt beter past binnen de identiteit van de school. We hopen daarnaast uiteraard dat deze actie voor ons ook op de langere termijn wat op zal leveren. We komen hiermee positief in het nieuws. Daarom willen we er graag in investeren."

Marin van Wijnen, directeur van de Zeister Vrije School heeft op facebook het volgende onderschrift bij de foto's van afgelopen vrijdag gezet: "Vandaag op de Zeister Vrije School een heerlijk biologisch koningsontbijt! Met dank aan de Bio Basis, Bakker Albert en de Korenmaat. We hebben genoten!"

Voor meer informatie: www.dekorenmaat.nl, www.debiobasis.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.