Crackers zonder palmvet

TerraSana heeft met de vernieuwing van het design van de Mediterrane lijn direct een aantal extra aanpassingen ingevoerd. Zo worden de crackers van TerraSana nu gemaakt zonder enig palmvet. Ze waren al gistvrij, omdat ze met zuurdesem worden gemaakt. Maar waarom gebruikt de producent eigenlijk liever geen palmolie? TerraSana legt dit als volgt uit op de eigen website:

Waar komt palmvet vandaan?

Palmvet is één van de goedkopere verzadigde vetten. Palmolie komt van de palmvrucht, die groeit aan een oliepalm. Ze groeien aan een tros en zijn oranjerood van kleur. Palmolie wordt gemaakt van het vruchtvlees van de vruchtjes. Palmolie zit in ruim 60% van de bewerkte producten die je in de supermarkt vindt. De vraag naar palmolie is wereldwijd groot en neemt nog steeds toe.Palmvet en gezondheid

Geraffineerd verzadigd vet heeft niet echt een goede reputatie en steeds meer mensen proberen het te vermijden. Ongeraffineerde verzadigde vetten zijn gemakkelijker te verteren, zoals kokosolie.Palmvet is niet echt duurzaam

Palmolie is niet echt duurzaam. Zo moeten er nogal wat bomen worden gekapt om de wereld van palmolie te voorzien. Door deze ontbossing verdwijnen regenwouden, waardoor bepaalde diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Ook ontstaan er hierdoor vaker bosbranden en dus meer milieuvervuiling. Hier willen we natuurlijk zo min mogelijk aan meedoen. Daarom hebben de crackers nu een andere samenstelling. Geen palmvet meer, maar goede extra vierge olijfolie. Dat staat bekend als een gezonde olie met bovendien een heerlijke smaak. Zo kun je zorgeloos genieten van heerlijke Mediterrane toastjes.


Crackers zijn lekker met…

Deze crackers zijn ideaal voor iedere gelegenheid. Erg handig om mee te nemen voor onderweg, aan je kinderen mee te geven, of als borrelhapje te serveren met een lekker kaasje, Mediterrane delicatessen of dipsauzen.

Ook de palmvetvrije pizza croccantina crackers zijn echt het proberen waard. Deze luxe crackers zijn iets steviger en heerlijk van smaak. Deze scherven worden gemaakt van krokant gebakken pizzabodems. De crackers zijn verkrijgbaar in 5 verschillende smaken.Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven