Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens

Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt

Vandaag zijn de genomineerden voor de Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities. De award is beschikbaar voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen was hoger dan vorig jaar. Wederom een signaal dat het aantal horeca ondernemers dat stappen neemt in het verder verduurzamen van hun bedrijfsvoering groeit.

Duurzaamheid in de breedte

Bij de uiteindelijke selectie heeft de jury in deze ronde met name gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan bij de Gaia Green Awards in organisaties zijn doorgevoerd:
  1. Gebouw en energie
  2. Communicatie
  3. Duurzame menukaart
  4. Innovatie en onderscheidend vermogen
  5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten gaan onderling de strijd aan op de sociale media. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf. De genomineerden per categorie zijn:

Hotels
  • Stadshotel Woerden (Woerden)
  • Golden Tulip Strandhotel Westduin (Koudekerke)
  • Ecomama Hotel (Amsterdam)
  • Court Garden Hotel (Den Haag)
  • Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)
  • Radisson Blu hotel Amsterdam Airport (Amsterdam)

Ecomama Hotel – Amsterdam

Restaurants
  • Restaurant Natuurlijk (Egmond aan Zee)
  • De Veldkeuken (Bunnik)
  • Aloha (Rotterdam)
  • Gys (Utrecht)
  • Fruittuin van West (Amsterdam)
  • Biologisch restaurant aan Sjuuteeanjd (Schinnen)

Strandpaviljoens
  • Pier 32 (Den Haag)
  • San Blas (Bloemendaal aan Zee)
  • Het Strandhuis (Wijk aan Zee)
  • Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
  • Strandpaviljoen Zoomers (Castricum aan Zee)


Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege juni de drie finalisten per categorie bepaald. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl
Publicatiedatum: