Groot volume biologische aardbeien op Chinese markt"Biologische aardbeien komen doorgaans aan het begin van januari op de markt. Het seizoen loopt af aan het begin van juni. De retailprijs op de markt is ongeveer 20% hoger dan die bij conventionele aardbeien. De belangrijkste redenen voor dit prijsverschil is het grote aanbod aan verschillende rassen, de opbrengst en de verschillende kosten. Ook speelt de tijd die nodig is om biologische aardbeien te telen een rol. Het teeltproces kost veel tijd, omdat er geen meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen kunnen worden gebruikt. Het handmatig tegengaan van ongedierte en ziektes kost veel mankracht. De opbrengst is bovendien minder dan bij conventioneel fruit", zegt teler Jia Ruiliang, die een familiebedrijf heeft in de regio Junan van de provincie Shandong.

Rijen aardbeien in de kas

"Ons familiebedrijf bevindt zich in de stad Linshi in Shandong. We hebben een areaal van ongeveer 17 hectare aan biologische aardbeien. We telen voornamelijk Sweet Bow-aardbeien. Al onze aardbeien worden zowel via de traditionele kanalen verkocht als via internetplatforms. We leveren onze aardbeien aan supermarkten, markten en eindgebruikers in Beijing, Tianjin, Hebei, de provincie Xinjiang en andere regio's. In vergelijking met vorig jaar is onze prijs nu wat hoger door een toename van 10%. Het aanbod aan aardbeien op de markt is iets afgenomen, wat met name kwam door slechte weersomstandigheden."


Een kas met biologische aardbeien

"De kosten die bij het telen van biologische aardbeien komen kijken zijn relatief hoog. Qua smaak en voedselveiligheid hebben biologische aardbeien echter een uniek voordeel. Ondanks dat consumenten op dit moment zich nog niet goed bewust zijn van biologische producten, ben ik positief over onze vooruitzichten op de markt. Door het toenemend bewustzijn over de problemen rondom voedselveiligheid en de steeds beter wordende levensstandaard, denk ik, dat de populariteit van biologische aardbeien in de komende jaren toe zal nemen."

Voor meer informatie:
Jia Ruiliang
Ruiliang's family farm
www.jccmhzs.com
T: +86 155 5390 7999

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven