Bio Café trekt telers uit alle windstreken

Woensdag 12 april is het Bio Café gestart in café ‘De Huijskamer’ in Swifterbant. Ruim 25 telers, vooral afkomstig uit Flevoland, maar ook telers uit Groningen en Zuid-Holland zijn op het nieuwe initiatief afgekomen. Een gemengd gezelschap van ervaren biologische telers en omschakelaars hebben elkaar en de vier adviseurs van Delphy en Van Tafel naar Kavel praktijkvragen gesteld en met elkaar beantwoord.Christoffel den Herder van Delphy heette de groep telers welkom en gaf uitleg over hoe het idee is ontstaan en welke bedrijven erbij zijn betrokken. Het Bio Café is het eerste initiatief dat Van Tafel naar Kavel en Delphy organiseren vanuit de Bioacademie, die kort geleden van start is gegaan. De bedoeling is dat biologische telers hun praktijkvragen vanuit het veld kunnen meenemen en stellen tijdens het Bio Café. Hiervoor werd precies één uur uitgetrokken, waarna het tijd is om te netwerken onder het genot van een drankje. Anna Zwijnenburg van Van Tafel naar Kavel gaf aan dat het een heel belangrijk doel van de Bioacademie is om kennis die aanwezig is in de sector te verbinden en door te geven. Het Bio Café past daar goed in.

Na de inleiding konden de vragen gesteld worden. Eerste vraag was: 'Komt er een tekort aan biologische mest voor Bio-akkerbouwers?' De vraag werd vanuit verschillende kanten beantwoord, die leiden weer tot nieuwe en aanvullende vragen over bemesting, zowel over bemesting in de teelt als over de opslag van mest. Verder wordt het onderwerp 'vaste rijpadensystemen' uitvoerig besproken. Wat is beter en praktischer: een spoorbreedte van 1,5 meter of juist van 3,15 meter? De voor- en nadelen van beide spoorbreedtes werden besproken. Gedurende het uur vond er een mooie wisselwerking van ervaringen en discussie plaats.Rond 21.00 uur werd de laatste vraag behandeld en is het tijd voor een drankje. Deze eerste bijeenkomst wordt het drankje aangeboden door Green Organics, die het initiatief van harte steunt. De meeste telers bleven hangen en praatten na.

Voor de telers wa deze start van het Bio Café een positieve ervaring. De volgende avond is 10 mei, eveneens in café 'de Huijskamer' in Swifterbant. Stars is om 20:00 uur. De bijeenkomst in mei is gratis toegankelijk voor telers. De organisatie wil telers die nu niet in de gelegenheid waren ook graag een kans geven om eens aan het Bio Café te proeven. De volgende keer zal besproken worden of het Bio Café in een behoefte voorziet en hoe het verder voortgezet kan worden.

Voor meer informatie:
Marc Versprille
Delphy
m.versprille@delphy.nl
M: 06-53427242

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.