
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Bio Café trekt telers uit alle windstreken
Christoffel den Herder van Delphy heette de groep telers welkom en gaf uitleg over hoe het idee is ontstaan en welke bedrijven erbij zijn betrokken. Het Bio Café is het eerste initiatief dat Van Tafel naar Kavel en Delphy organiseren vanuit de Bioacademie, die kort geleden van start is gegaan. De bedoeling is dat biologische telers hun praktijkvragen vanuit het veld kunnen meenemen en stellen tijdens het Bio Café. Hiervoor werd precies één uur uitgetrokken, waarna het tijd is om te netwerken onder het genot van een drankje. Anna Zwijnenburg van Van Tafel naar Kavel gaf aan dat het een heel belangrijk doel van de Bioacademie is om kennis die aanwezig is in de sector te verbinden en door te geven. Het Bio Café past daar goed in.
Na de inleiding konden de vragen gesteld worden. Eerste vraag was: 'Komt er een tekort aan biologische mest voor Bio-akkerbouwers?' De vraag werd vanuit verschillende kanten beantwoord, die leiden weer tot nieuwe en aanvullende vragen over bemesting, zowel over bemesting in de teelt als over de opslag van mest. Verder wordt het onderwerp 'vaste rijpadensystemen' uitvoerig besproken. Wat is beter en praktischer: een spoorbreedte van 1,5 meter of juist van 3,15 meter? De voor- en nadelen van beide spoorbreedtes werden besproken. Gedurende het uur vond er een mooie wisselwerking van ervaringen en discussie plaats.
Rond 21.00 uur werd de laatste vraag behandeld en is het tijd voor een drankje. Deze eerste bijeenkomst wordt het drankje aangeboden door Green Organics, die het initiatief van harte steunt. De meeste telers bleven hangen en praatten na.
Voor de telers wa deze start van het Bio Café een positieve ervaring. De volgende avond is 10 mei, eveneens in café 'de Huijskamer' in Swifterbant. Stars is om 20:00 uur. De bijeenkomst in mei is gratis toegankelijk voor telers. De organisatie wil telers die nu niet in de gelegenheid waren ook graag een kans geven om eens aan het Bio Café te proeven. De volgende keer zal besproken worden of het Bio Café in een behoefte voorziet en hoe het verder voortgezet kan worden.
Voor meer informatie:
Marc Versprille
Delphy
m.versprille@delphy.nl
M: 06-53427242
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Biodyneren blijkt schot in de roos
- 2023-06-02 Redactionele special Organic Produce Summit
- 2023-06-02 Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan
- 2023-05-31 Openluchtdiners op Landgoed Bleijendijk: 16, 21, 22 en 23 juli
- 2023-05-30 Landelijke Teeltdag 'Meer melk van eigen bodem': 31 mei in Dronten
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie
- 2023-05-16 Sustainable Foods Summit over natuurvriendelijke voedingsmiddelen: 15 en 16 juni
- 2023-05-16 Twee bio-melkveebedrijven doen mee aan Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-16 Workshop 'Indrukwekkende Sojaboon': 13 juni 2023