Winactie: bio-chocolade tijdens Pasen

Pasen komt er aan: voor sommigen dé perfecte uitvlucht om chocolade te eten. Helaas komt heel wat niet-biologische chocolade met een bittere nasmaak. Chocolade met het bio-label biedt dan uitkomst, gemaakt van cacaobonen die geteeld zijn zonder gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest.Het assortiment in de bio-winkels biedt voor elke chocoladeliefhebber wat wils: biopralines, verpakte chocolaatjes, chocoladerepen, chocopasta en natuurlijk ook paaseieren en paasfiguren. Als je kiest voor biologisch én fair trade, weet je zeker dat de cacaoboer een eerlijke prijs krijgt. Ongeveer 59% van alle niet-biologische cacao op de wereldmarkt komt uit Ghana of Ivoorkust. In Ghana verdienen cacaoboeren 80 cent, in Ivoorkust 50 cent. Het aanbod aan fair trade en bio chocolade komt vooral uit Latijns- Amerika.

Chocola zonder gewasbeschermingsmiddelen

Bij de teelt van cacao zonder het bio-label worden pesticiden gebruikt die zowel de arbeiders als hun leefmilieu ziek maken. Nochtans kan cacao perfect zonder gewasbeschermingsmiddelen geteeld worden. In de grote cacao-producerende landen worden middelen gebruikt die in de EU verboden zijn

Win een heerlijk biologisch smulpakket

Om extra te genieten tijdens Pasen, heeft Bio Mijn Natuur een Paaswedstrijd opgezet waarin 10 smulpakketten van Belvas of Biscovit worden verloot.
 
Klik hier om mee te doen.

  • De wedstrijd loopt tot maandag 17 april middernacht (23.59u).
  • De 10 winnaars worden volgende week persoonlijk op de hoogte gebracht.
  • Lees het wedstrijdreglement.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.