AR viert lustrum met sterke omzetstijging biologisch voer

Op zaterdag 8 april mocht AgruniekRijnvallei een groot aantal leden met hun gezinnen verwelkomen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Met ruim 1.300 bezoekers werd het vijfjarig bestaan van coöperatie AR gevierd. Ook werd tijdens dit ledenevenement de Algemene Vergadering gehouden.

AR boekt goed resultaat

Tijdens de Algemene Vergadering blikte bestuursvoorzitter Menso Tijssen terug op het dynamische jaar 2016. Algemeen directeur Martin Grift presenteerde de jaarcijfers over 2016. De kernactiviteiten voer, plant, op- en overslag en winkels hebben in 2016 goed gedraaid en een positief resultaat voor belasting behaald van 1,3 miljoen euro. De geldomzet van AR bedroeg € 230 miljoen. De financiële omzet daalde ten opzichte van 2015 onder andere door lagere grondstofprijzen. De totale veevoeromzet in tonnen bevond zich op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande jaar. Opvallend was de sterke omzetstijging in rundvee-, biologisch en enkelvoudig voer.

Strategie 2020

AR heeft in 2016 de strategie voor de komende jaren bepaald en wil ook in de toekomst een sterke en vertrouwde partner zijn voor haar afnemers. De koers van AR: dichtbij en betrokken opereren in de agrarische markt. Op basis van kennis, kunde, kwaliteit én een scherpe kostprijs werkt AR aan de toekomst van agrarische ondernemingen. Een voorbeeld hiervan in 2016 is de introductie van Zuiver Voer: voer met zuivere grondstoffen die ieder hun eigen bewerking hebben gehad en waarvan de voederwaarde gegarandeerd is. Zo wordt het maximale rendement uit het voer gehaald, hetgeen positief wordt ontvangen in de markt.

Afscheid bestuursleden

Tijdens de Algemene Vergadering werd afscheid genomen van bestuurslid Wim Jochemsen uit Barneveld. Hij werd bedankt voor zijn enthousiaste inzet in het bestuur en de coöperatie. Als zijn vervanger is Jacco Wisserhof uit Achterberg gekozen. Ook trad adviseur van het bestuur Marco Korff uit Bennekom af. Ook voor zijn inbreng werd waardering uitgesproken. Als nieuwe adviseur van het bestuur is Harold van Velzen uit IJsselstein benoemd.

Prijsreductie en extra AR voordeel In het resultaat van AR is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie aan afnemers van ruim € 1 miljoen over de in 2016 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In 2016 is in totaal bijna € 7 miljoen aan kortingen uitgekeerd. Dit is inclusief het Extra AR voordeel.

Bron: AgruniekRijnvallei

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.