Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweedse jetset flaneert op foodinspiratietempel

Bakfietsen, bio en kinderfeestjes op Green Foodmarket

Tholen – Nederland heeft Marqt, Zweden de Green Foodmarket. Levensgenieters met een goedgevulde portemonnee kunnen in havenstad Malmö hun hart ophalen. In dit chique winkel- en horecaconcept ineen, dat grossiert in een omvangrijk aanbod voedingsmiddelen, is de grens tussen flaneren en consumeren flinterdun. In welke foodmarkt vind je een lounge met boekenkast vol recepten en productinformatie om inspiratie op te doen?



Eerder werd Green Foodmarket uitgeroepen tot Beste Bio-winkel van Zweden. Toch zijn er wel degelijk conventionele producten te vinden. "Zo'n 90 tot 95% van alle groenten en fruit is van biologische komaf en bij voorkeur zo lokaal mogelijk ingekocht", vertelt de woordvoerder van de winkel. "Maar we houden niet krampachtig vast aan een volledig bio-aanbod. Als we bepaalde producten niet of alleen tegen zeer hoge kosten kunnen leveren, dan hebben we de voorkeur voor conventioneel. Er moet wel een markt voor zijn. En als klanten herhaaldelijk aangeven interesse te hebben voor een product dat alleen conventioneel beschikbaar is, dan nemen we dat altijd in overweging bij productintroducties."



Al voor binnenkomst wordt duidelijk dat de Green Foodmarket geen doorsnee winkel is. De drie bakfietsen aan voor het entree verraden het stadse karakter, gericht op jonge gezinnen. Dat beeld wordt versterkt als blijkt dat er met enige regelmaat kinderfeestjes plaatsvinden. 's Middags daarentegen is Green Foodmarket vooral een uitvalsbasis voor zakenlui die in de omgeving werken en het vooral zien als een bedrijfskantine.



De winkel heeft een chique uitstraling. Groenten en fruit liggen parmantig opgesteld. Opvallend genoeg ligt veel vers fruit, waaronder kiwi's, druiven en sinaasappelen, in de koeling. Helemaal opmerkelijk is dat hetzelfde sinaasappelras zowel binnen als buiten de koeling te vinden is. Dat doet de vraag rijzen of het gebruik van de koeling niet voornamelijk is om de perceptie van vers te benadrukken, of dat het in dit geval daadwerkelijk wordt gebruikt om de houdbaarheidsduur te verlengen.



Voor meer informatie: www.greenmatmarknad.se