Voedselbosexpert Ernst Götsch deelt ervaring op Landgoed Bleijendijk

Maandag 3 april haalde het Den Food Bosch initiatief agroforestry-expert Ernst Götsch naar Nederland om zijn expertise op het gebied van de exploitatie het bedrijf 'Agricultura Sintrópica'; een 500 hectare groot voedselbos in Brazilië te delen met diverse specialisten en belangrijke spelers in het Nederlandse voedselbosnetwerk.



Hiertoe was er een lezing georganiseerd op Landgoed Bleijendijk waarbij vertegenwoordigers van de provincie Noord-Brabant, Federatie Particulier Grondbezit, Louis Bolk instituut, Gemeente Vught, Waterschap de Dommel, Brabantse Milieufederatie, HAS Den Bosch, Voedselbos Ketelbroek eigenaar Wouter van Eck, en enkele consultants met specialisatie voedselbossen en enkele geïnteresseerden aanwezig waren.

Götsch gaf inzage in zijn theorieën en praktische ervaring omtrent zijn aanpak bij Agricultura Sintrópica waar hij al meer dan 40 jaar experimenteert en goed oplet hoe de natuur reageert op verschillende omstandigheden en hoe de mens daar slim gebruik van kan maken zonder de natuur al te veel naar de hand te zetten. Kritische vragen werden gesteld, mede naar aanleiding van de reeds verspreidde ervaringen en informatie vanuit de Nederlandse voedselbosinitiatieven. De avond eindigde met nog meer netwerkmogelijkheden en werd gewaardeerd als geslaagd.

Het Den Food Bosch initiatief in samenwerking met Landgoed Bleijendijk hopen hiermee een basis gegeven te hebben voor hun eigen voedselbos initiatief op het landgoed, zowel als aan andere initiatieven in Nederland.

Voor meer informatie: www.bleijendijk.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.