"Jos Willemse helpt vandaag met inschrijven"

Ook Ede nu Odin coöperatiewinkel

Tholen - Maandag 3 april is de biologische supermarkt van Odin in Ede een coöperatiewinkel geworden. Bedrijfsleider Marijn de Groot feliciteerde het eerste lid, mevrouw de Graaf, persoonlijk en overhandigde haar een fles appel-mangosap. Klanten van de winkel aan de Maanderweg 42 in Ede kunnen vanaf nu lid worden van de winkelcoöperatie. In ruil voor een vaste inleg krijgen de leden korting op de producten in de winkel.

Marijn vertelt vanuit de winkel dat de reacties erg positief zijn. "Vandaag is BD-imker Jos Willemse in onze winkel aanwezig. Hij helpt de klanten met inschrijven. Tot nu toe hebben we al 13 leden mogen verwelkomen. Dat vind ik een mooie score na anderhalve dag. Het is gewoon een leuke ontwikkeling en we hadden onze klanten van tevoren al goed geïnformeerd."


Marijn met de klant.

Odin wil hiermee de concurrentiepositie van de winkels verbeteren. Coöperatie Odin heeft daarom alle Estafette-winkels omgevormd. De winkels dragen nu, op 1 winkel na, allemaal de naam Odin en bieden klanten de mogelijkheid lid te worden van coöperatie Odin. In een eerder Biojournaal-artikel vertelde Merle Koomans van den Dries al waarom Odin er voor kiest om haar winkels voortaan coöperatieve supermarkt te noemen. "Dat is vooral een begripskwestie. Voorheen distantieerden wij ons van de terminologie supermarkt, omdat we ons niet kunnen vinden in de manier waarop veel supermarkten in de keten staan. We merkten in het contact met onze klanten dat zij ons juist steeds meer als supermarkt begonnen te beschouwen, omdat ze bij ons terecht kunnen voor al hun boodschappen."In de winkels en bij de Odin bezorgdienst kan men als lid boodschappen doen met 15 – 20% ledenvoordeel. In de winkels worden bij alle producten twee prijzen vermeld: de normale prijs en een lagere prijs voor leden. Het principe erachter is eenvoudig. Om een winkel draaiende te houden, moeten allerlei basiskosten gemaakt worden. Denk daarbij aan huur, energie en arbeid. Winkels verrekenen deze kosten in de prijs die de klant betaalt.

Leden van de coöperatie vormen klantenkringen rondom iedere winkel. Wie lid is, kan meedoen aan het ledenvoordeelsysteem. Een uniek systeem waarbij klanten aan de kassa minder betalen voor de boodschappen. Zonder dat er iemand anders in de keten, bijvoorbeeld telers of producenten, voor opdraait. Inmiddels zijn ruim 4000 mensen lid geworden van de coöperatie en dat aantal blijft groeien.

Voor meer informatie:

Odin Ede
Maanderweg 42
6711 NE Ede
0318 610866
ede@odin.nl
www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.