Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20 april, 18 mei & 22 juni

Meeloopdagen Warmonderhof

Buiten werken in plaats van op kantoor? Steeds meer jongeren kiezen voor een combinatie van werken met hun hoofd, hart en handen. Op mbo Groenhorst Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch groenteteler, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Hier gaan leren, wonen en werken hand in hand. Elke morgen zit je in de klas, elke middag werk je op het land, in de stallen of de kas. Wil je een dagje meelopen om te kijken of deze school wat voor je is? Tot het einde van dit schooljaar worden er daarom nog drie informatiedagen gehouden: 20 april, 18 mei en 22 juni. Inschrijving is vereist.

Warmonderhof biedt al 70 jaar lang onderwijs in de biologisch-dynamische landbouw aan jongeren (en in deeltijd voor volwassenen) die kiezen voor een groene opleiding vol praktijkervaring. Leren door te doen is hier het credo. De school staat letterlijk op de erven van de tuinder, veehouder en akkerbouwer. Het werken en wonen op het land, mét het land en met de dieren, geeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Je leeft mee met het ritme van de seizoenen, de planten en het vee. Je ontdekt dat ook jij deel uitmaakt van dat ritme. Warmonderhof is de enige staats erkende biologisch-dynamische landbouwopleiding in Europa. Studenten komen uit binnen- en buitenland. Zonder uitzondering zeggen ze dat Warmonderhof een indruk achterlaat voor de rest van hun leven.

De lessen

Dit mbo is een degelijke vakopleiding voor die leerlingen die houden van buiten, van doen, van leren met hoofd, hart én handen. Zodat ze op alle fronten goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. De opleiding wordt op niveau 2 tot en met 4 aangeboden en duurt derhalve 2, 3 of 4 jaar. Trekker rijden gaat op deze school hand in hand met groententeelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven. De opleiding is ook een opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Infodagen

De infodagen worden gehouden op 20 april, 18 mei en 22 juni. Wil je langskomen? Meld je dan even aan voor één van de dagen. Dat kan via het inschrijfformulier op de website van Warmonderhof.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl
Publicatiedatum: