"Verantwoorde voeding begint bij de jonge generatie"

De Smaakspecialist geeft energie aan Voedselbank Amersfoort

Vanuit de missie om verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken is de Smaakspecialist de laatste jaren uitgegroeid tot een volwassen speler op de biologische levensmiddelenmarkt. Naast het ontwikkelen en produceren van levensmiddelen, vormt het vergroten van de social impact een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering. Inmiddels viert de Smaakspecialist haar 12,5-jarig bestaan, een mooie gelegenheid om de social impact van de Smaakspecialist een extra zetje te geven met een donatie aan Voedselbank Amersfoort.

Voedselbank Kidsproef met natuurlijke energierepen

Verantwoord eten voor iedereen betekent ook het beschikbaar stellen van producten aan mensen voor wie voeding niet vanzelfsprekend is. Vanuit deze gedachte doneert de Smaakspecialist al regelmatig producten aan Voedselbank Breda. In het jubileumjaar intensiveert de Smaakspecialist deze samenwerking met een donatie van ruim 50.000 natuurlijke energierepen aan Voedselbank Amersfoort. Maarten de Leng, directeur commercie en duurzaamheid bij de Smaakspecialist: "Met deze donatie leggen we een mooie verbinding met ons lesprogramma KidsProef. De Smaakspecialist is van mening dat verantwoorde voeding begint bij de jonge generatie. Deze repen zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en ideaal voor kinderen. Helemaal kidsproef dus."


Voedselbank Amersfoort neemt 50.000 energierepen van de Smaakspecialist in ontvangst.

Voedselbank Amersfoort voedt wekelijks zo'n 1300 monden, waaronder die van 650 kinderen. Cieka Galenkamp, algemeen coördinator bij Voedselbank Amersfoort vindt de donatie naar eigen zeggen 'helemaal super'. Cieka: "Dit is niet zomaar een donatie, hiermee kunnen we iedereen zo'n 40 repen geven. Moeders zijn altijd ontzettend blij met een echt voedzame reep voor hun kinderen. Dit is een relatief duur product in de winkel en voor kinderen is het ideaal om mee te nemen naar school of sporten. Kinderen vinden dat super."

Inspireren en kennisdelen

De Smaakspecialist is met een divers assortiment onder de biologische merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food ruim vertegenwoordigd in de Nederlandse supermarkten. Biologische producten die worden geproduceerd met aandacht voor de wereld, waarbij de aanschaf ervan zo laagdrempelig mogelijk wordt gemaakt. Maar de Smaakspecialist gaat verder dan alleen het ontwikkelen en produceren van biologische producten. Mensen inspireren en kennisdelen is één van de belangrijkste mijlpalen van de Smaakspecialist. Dit heeft geleid tot initiatieven zoals Organic Kitchen, KidsProef en het Bio Proeflokaal, waarbij duizenden mensen van jong tot oud worden geïnspireerd op het gebied van verantwoorde voeding.

Voor meer informatie: www.desmaakspecialist.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven