14 april:

Open Dag NLG Holland: 'Een weerbare bodem'

De Open Dag van NLG Holland vorig jaar inspireerde ondernemers, telers en andere bezoekers om zelf stappen te ondernemen op het gebied van duurzaamheid. Een teken dat het thema leeft binnen de sector, bij de overheid en de samenleving. Ook dit jaar vindt er weer een open dag plaats, te weten op 14 april 2017 op Bloembollenkwekerij de gebroeders Hulsebosch.

Dit jaar is het thema 'Een weerbare bodem'. Het moet immers allemaal uit de bodem komen. Bezoekers krijgen deze dag inzicht in de ecologische teelt en de rol die een weerbare bodem daarin speelt: de bodem als topsporter en motor achter een succesvol agrarisch bedrijf.NLG Holland

NLG Holland staat voor Natural Living and Growth Holland. De coöperatie bestaat uit 10 duurzame en biologische bloembollentelers die gezamenlijk 600 hectare grond beheren en is voortgekomen uit het praktijknetwerk Natuurlijk Leven Natuurlijk Telen.
De coöperatie NLG Holland bestaat nu ruim een jaar. Een jaar waarin veel gebeurd is en waarin de bij NLG Holland aangesloten telers concrete stappen hebben gezet op het gebied duurzaamheid.

Een proces van vallen en opstaan maar dat over het afgelopen jaar geresulteerd heeft in een aanwijsbare verbetering van het bodemleven en biodiversiteit bij de betrokken telers. Zodanig dat een vermindering van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen van meer dan 50 procent is gerealiseerd met het behoud van een goede kwaliteit bloembollen. Het was ook een jaar waarin het duurzaamheidsbewustzijn in de gehele sector is toegenomen en het thema hoog op de agenda van de KAVB staat.

Sprekers en informatiemarkt

Op deze dag zal een aantal sprekers een presentatie geven over het thema. Aansluitend kan men de informatiemarkt bezoeken met ruim 40 stands van onder andere teeltadviseurs, leveranciers van biologische middelen en mechanisatie bedrijven. Een rondleiding op het bedrijf is mogelijk en men krijgt de gelegenheid om te netwerken. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Programma

12:45 uur: Ontvangst
13:00 uur: Opening door host van de dag Monique Ooms en Colja Corts, voorzitter NLG Holland
13:15 uur: Presentatie en welkomstwoord van gastheer Cock Hulsebosch
13:30 uur: Presentatie Prof.dr.ing. Jan Willem Erisman, directeur van het Louis Bolk instituut. Thema “Een weerbare bodem”
14:00 uur: Opening informatie markt door Marjan van Kampen, burgemeester van gemeente Schagen
14:15 uur: Informatiemarkt met ruim 40 stands en mogelijkheid tot rondleiding bedrijf en veldbezoek
17:30 uur: Hapje en drankje voor sprekers, standhouders en bezoekers.
19:00 uur: Einde Open Dag

Locatie

Bloembollenkwekerij de gebroeders Hulsebosch, gevestigd aan de Ruigeweg 107a in Schagerbrug.

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Aanmelding is niet verplicht maar dient ter indicatie van het aantal bezoekers dat we kunnen verwachten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.