Friso Sterk, BioWorld:

"Pas op de plaats met aanvoer bio-granadilla's door overstromingen Peru"

Tholen - Deze maand arriveerden bij BioWorld in Poeldijk de eerste granadilla's uit de jungle van Peru. "We ontvangen deze granadilla's van dezelfde teler die ons voorziet van gember en kurkuma", vertelt Friso Sterk. De overstromingen hebben momenteel echter roet in de aanvoer gegooid. "Dit heeft forse impact op de productie en de infrastructuur. De situatie is op dit moment vrij extreem. De granadilla's zijn al wel geplukt, maar kunnen door het noodweer de luchthavens niet bereiken. Daarnaast is de aanvoer van limes en avocado's in het noorden van Peru een groot vraagteken, omdat dat gebied voor een groot deel blank staat.""De granadilla's groeien in het wild in de jungle, dus de aanvoer komt niet in grote volumes aan. We krijgen wekelijks één à twee pallets binnen. We laten ze ook niet lukraak binnenkomen, maar alle binnenkomsten zijn op bestelling", vertelt Friso. "Deze exoot is in tegenstelling tot de reguliere passievrucht minder bekend en vormt daarmee een leuk bijproduct voor onze klanten. Het vruchtvlees dat je makkelijk uit de granadilla kunt scheppen heeft een zoete smaak en is echt ontzettend lekker."

Omdat de granadilla's via luchtvracht arriveren zit er wel een prijskaartje aan deze exoot. "De beperkte beschikbaarheid en luchtvracht zorgen voor een hoge kiloprijs. Daarbij is in de bio-wereld gevlogen handel niet door iedereen geaccepteerd. We hebben ze beschikbaar per 2,5 kg, met twintig stuks in een doos. Hopelijk neemt de beschikbaarheid wel weer toe, want dat is met dit noodweer toch een stuk lastiger. Bovenal hopen we natuurlijk voor onze leveranciers dat de situatie snel verbetert", besluit Friso.

Voor meer informatie:
Friso Sterk
BioWorld
ABC Westland 114
2685 DB Poeldijk
f.sterk@bioworld.nl
www.bioworld.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.