EKO-keurmerk Horeca Goud dankzij samenwerking met BeterBio.nl

Kinderopvang Tamboerijn: 100% biologisch eten en drinken

Kinderopvang Tamboerijn mag sinds 10 maart 2017 het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Op de dagopvang krijgen alle kinderen en medewerkers 100% biologisch te eten en drinken. Kinderopvang Tamboerijn is het éérste kinderdagverblijf in Utrecht en het derde in Nederland met een EKO Horeca certificaat.Om het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% te verkrijgen heeft Kinderopvang Tamboerijn aangetoond dat men de levensmiddelen voor 100% biologisch inkoopt. Hiervoor is de organisatie in 2012 in zee gegaan met BeterBio.nl, de webwinkel en bezorgdienst voor 100% biologische producten. Alle boodschappen worden online besteld en een keer per week bij de kinderopvang bezorgd. Duurzaamheid staat daarbij voorop. Dat maakt het allemaal erg makkelijk en gegarandeerd 100% biologisch.

Duurzaamheid

Kinderopvang Tamboerijn is een kleinschalig kinderdagverblijf aan huis. Reeds vanaf de start in 2009 staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Maar niet alleen is het eten en drinken biologisch. Kinderopvang Tamboerijn gebruikt ook biologisch afbreekbare luiers, schoonmaakmiddelen op basis van plantaardige ingrediënten, die door BeterBio.nl geleverd worden. Bovendien liggen er zonnepanelen op het dak voor een milieuvriendelijke energievoorziening.

Het EKO-keurmerk is een kroon op het werk van de organisatie, die nu 7,5 jaar bestaat. Kinderopvang Tamboerijn is op internet te vinden op www.kinderopvangtamboerijn.nl.

Samenwerking BeterBio.nl

BeterBio.nl heeft de hoogst haalbare variant van het EKO-keurmerk Winkel, het assortiment in alle productgroepen is 100% biologisch. Wanneer kinderdagverblijven zich met biologische voeding extra willen onderscheiden is er een speciale samenwerking met Stichting EKO-keurmerk. Hierbij krijgen kinderdagverblijven korting op de certificeringskosten en op het jaarlijkse contributiebedrag. Doel van de samenwerking is om kinderopvangcentra te stimuleren om voor gezonde, biologische voeding voor kinderen te kiezen.

EKO-keurmerk

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop. Naast de biologische inkoop is het vereist dat met duurzaamheid ook als beleid adresseert en jaarlijks duurzaamheidsdoelstellingen in de planning opneemt.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven