"Coert Lamers, Nautilus Organic: "Perfecte kwaliteit biedt hoop op goed vervolg"

Eerste BD-aubergines en -puntpaprika's Frank de Koning geoogst

Tholen – Bij Kwekerij Frank de Koning zijn de eerste biodynamische aubergines en puntpaprika's van het seizoen geoogst. De glasgroenten zijn inmiddels alweer een week in productie. "De kwaliteit is perfect te noemen. Dat biedt hoop op een goed vervolg", vertelt Coert Lamers van biologische telerscoöperatie Nautilus Organic."De aubergines van eigen bodem zijn stevig en hebben een egaal paarse kleur. De Spaanse aubergines zijn momenteel een stuk zachter. Dat laatste is niet verwonderlijk. In Spanje nadert het einde van het seizoen, en het product heeft een lange weg af te leggen. Onze klanten zijn oprecht blij dat het Hollandse seizoen weer is begonnen. Dat is toch wel het grootste compliment dat een teler kan krijgen", vervolgt de accountmanager.
 
Ook de puntpaprika's vallen in de smaak bij de klanten van Nautilus. De Hollandse weten zich vooral op het gebied van productpresentatie te onderscheiden van het Spaanse aanbod. "Zoetpuntpaprika's worden hier meestal in zakjes per twee (180 gram) verpakt. In Spanje wordt op het moment veel per drie verpakt. Daartoe behoren dikwijls ook kromme exemplaren, dat geeft toch een andere uitstraling."

Zo vroeg in het seizoen is er nog geen teler geweest die last heeft gehad van ziekten of plagen. "Dat is ook wel eens anders geweest. We hebben wat wisselvalligheden qua licht en donkere dagen gehad, maar tot nu toe is het allemaal goed gegaan. De zetting is over het algemeen goed geweest. Toch blijft het altijd een uitdaging om ziekten en plagen buiten de kas te houden", besluit Coert.

Naast de aubergines en puntpaprika's heeft Frank de Koning ook de eerste snoeptomaten beschikbaar. Nautilus-leden Groenland (Ron van Dijk) en BioVerbeek zijn inmiddels ook weer in productie met diverse soorten producten, waaronder komkommer en de eerste groene paprika's.
 
Voor meer informatie:
Coert Lamers
Nautilus Organic

Ecu 21a
8305 BA Emmeloord
clamers@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven