Egyptische voedselzekerheid toegenomen door omschakeling

Mahmoud El Shishiny van Maghrabi Farms teelt biologische sinaasappelen en ander citrus in Egypte voor Nature & More. Het bedrijf, dat uit zeven bioboerderijen bestaat, is biologisch gecertificeerd sinds 1999. Ook teelt Maghrabi Farms biodynamische (Demeter) producten.

Het bedrijf werd in 1989 opgericht in Noubaria, 80 kilometer van Alexandrië af. "Dit gebied was puur woestijn, maar met irrigatie en compost hebben we het weer tot leven gebracht. Naast citrus telen we hier ook sla, kruiden en druiven. De meeste boerderijen hebben een compostmakerij. Daar recyclen we het biologische landbouwafval. Het wordt gecomposteerd samen met koeienmest tot een hoogwaardige compost. De voordelen van compost voor de bodemvruchtbaarheid, klimaat, waterhuishouding enzovoort zijn enorm", aldus Mahmoud.

MAFA is eigendom va de Maghrabi familie, die in de jaren '80 met landbouw begon. In die tijd had Egypte weinig eigen voedselproductie en moest bijna alles importeren. Daardoor was er weinig voedselzekerheid. De familie besloot om land te kopen en voedsel te gaan telen in eigen land op grote schaal. Eerst werd er gangbaar geteeld, maar vanaf 1999 zijn we steeds meer boomgaarden gaan omschakelen naar duurzame landbouw.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.