29 december, NPO1, 22.05: Het Boerenleven

Eems-Hoeve toont het bijzondere van bio

Tholen – Licht, camera, actie! Biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf Eems-Hoeve was de voorbijgaande weken het decor voor een filmploeg van Omroep Max. Het bedrijf is drie jaar geleden omgeschakeld naar biologisch. Sinds dit jaar konden de producten ook daadwerkelijk als biologisch worden afgezet. Mede-eigenaar Gerrit de Regt: "Op deze manier kunnen we verduidelijken waar biologisch voor staat en wat er allemaal bij de teelt komt kijken. Door te laten zien wat we doen, kunnen we het bijzondere verhaal achter bio versterken."

Gert teelt samen met zijn partner Christa rode biet, witloof, pastinaak en spinazie. Hij spreekt over een goed seizoen. Wel leek het er even op dat de hagelschade en regenval aan het begin van het seizoen roet in het eten zou gooien, maar doordat het verdere seizoen goed opklaarde, bleek daar uiteindelijk geen sprake van.

Het televisieprogramma met de naam Het Boerenleven verschijnt op donderdag 29 december op NPO 1 om 22:05 uur. Oud-schaatser Erben Wennemars presenteert het programma. Volgens Gerrit en Christa belooft het een mooie aflevering te worden.

Voor meer informatie:
Gerrit en Christa de Regt
Biologisch tuin- en akkerbouw Eems-Hoeve
Ketelweg 16
8251 PR Dronten
T: 0321-316105
boerderij@eems-hoeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.