Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenchoice neemt zonne-energiemarktleider KiesZon over

Greenchoice neemt de Nederlandse marktleider KiesZon over van de oprichters. Hiermee zet Greenchoice een belangrijke stap in de ontwikkeling van haar ambities op het vlak van zonne-energie. KiesZon, waar Greenchoice al geruime tijd medeaandeelhouder van was, bouwde de afgelopen jaren een grote zonnestroomportefeuille op in Nederland. KiesZon ontwikkelt – meestal op operational leasebasis - grote zakelijke zonprojecten op daken en ontzorgt klanten volledig op het gebied van zonnestroom. Daarnaast levert KiesZon al jaren zonnestroominstallaties aan particulieren via verschillende kanalen zoals Vereniging Eigen Huis, Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: "De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt. We geloven in de aanpak van KiesZon die uitgaat van kennis en kunde van de hele keten. Van de eerste subsidie en financiering tot de bouw en uiteindelijk het langjarig onderhoud van zonnestroominstallaties."

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur KiesZon: "Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroom-branche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: Zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daar in vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn."

KiesZon, waar circa 35 mensen werken, blijft onder de bestaande naam vanuit Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) werken. Het huidige management blijft betrokken bij het bedrijf.

Voor meer informatie: www.greenchoice.nl
Publicatiedatum: