Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld
Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barrière naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden, kwartszand en kalksteen. Zo ontstaat een uniek zeezout. Het zeewater wordt uit dit onderwater zoutmeer opgepompt in een zoutbekken, dat uit verschillende zoutpannen bestaat. Het zeewater reist door die verschillende zoutpannen heen en wordt door verdamping steeds rijker aan zout. Uiteindelijk kristalliseert het zeezout.
95 procent van het gewonnen zeezout blijft op de bodem liggen. Onder bepaalde condities ontstaan er zout flakes. Slechts maximaal 5 procent van de zoutoogst wordt fleur de sel. Alleen als de zon hard schijnt in de Afrikaanse zomer en bij een lichte bries ontstaat er aan het wateroppervlakte een prachtige zoutkristallisatie. Vooraleer dit kostbare zoutlaagje kan zinken, wordt dit Khoisan fleur de sel met de hand opgeschept. Het wordt letterlijk afgeroomd.