Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barrière naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden, kwartszand en kalksteen. Zo ontstaat een uniek zeezout. Het zeewater wordt uit dit onderwater zoutmeer opgepompt in een zoutbekken, dat uit verschillende zoutpannen bestaat. Het zeewater reist door die verschillende zoutpannen heen en wordt door verdamping steeds rijker aan zout. Uiteindelijk kristalliseert het zeezout.
95 procent van het gewonnen zeezout blijft op de bodem liggen. Onder bepaalde condities ontstaan er zout flakes. Slechts maximaal 5 procent van de zoutoogst wordt fleur de sel. Alleen als de zon hard schijnt in de Afrikaanse zomer en bij een lichte bries ontstaat er aan het wateroppervlakte een prachtige zoutkristallisatie. Vooraleer dit kostbare zoutlaagje kan zinken, wordt dit Khoisan fleur de sel met de hand opgeschept. Het wordt letterlijk afgeroomd.
Voor meer informatie: www.noble-house.tk
Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 Oot Granola brengt bircher muesli's uit
- 2023-11-16 Biologische Sweet Potato Chips nieuw in het Ekoplaza-schap
- 2023-11-07 Nieuwe bio-kruidenmixen: Pizza Perfect, Fantastic Five, Masala Magic en Hanout Harmony
- 2023-11-06 "Met Belgische walnoten verwachten we te kunnen concurreren met buitenlands aanbod"
- 2023-10-30 Twee nieuwe Super Porridge-mixen: Morning Miracle en Berry Blossom
- 2023-10-27 Nederlandse biologische boekweit terug op het veld en in de keuken
- 2023-10-25 "Met onze biologische sintchocolade willen we bijdragen aan een gezonde en bewuste Sinterklaasviering"
- 2023-10-24 Net binnen: Teriyaki woksaus
- 2023-10-24 Biologische 'bean to bar'-lijn ontwikkeld ter ere van 50ste verjaardag Luikse chocoladefabriek
- 2023-10-23 Sint komt dit jaar met de zeilboot
- 2023-10-23 Italiaanse Salsa di Pomodoro lijn nieuw bij Dille & Kamille
- 2023-10-19 Een eerlijke en transparante keten voor Cambodjaanse rijstboeren
- 2023-10-19 Pompoenpittenoogst in volle gang
- 2023-10-17 Bio-groentechips direct uit de vacuümoven
- 2023-10-13 Royal Green Coconut cooking cream Extra Virgin bekroond met 2 sterren
- 2023-09-27 Geen pesticiden dankzij puur biologische cacaofabriek