Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barrière naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden, kwartszand en kalksteen. Zo ontstaat een uniek zeezout. Het zeewater wordt uit dit onderwater zoutmeer opgepompt in een zoutbekken, dat uit verschillende zoutpannen bestaat. Het zeewater reist door die verschillende zoutpannen heen en wordt door verdamping steeds rijker aan zout. Uiteindelijk kristalliseert het zeezout.
95 procent van het gewonnen zeezout blijft op de bodem liggen. Onder bepaalde condities ontstaan er zout flakes. Slechts maximaal 5 procent van de zoutoogst wordt fleur de sel. Alleen als de zon hard schijnt in de Afrikaanse zomer en bij een lichte bries ontstaat er aan het wateroppervlakte een prachtige zoutkristallisatie. Vooraleer dit kostbare zoutlaagje kan zinken, wordt dit Khoisan fleur de sel met de hand opgeschept. Het wordt letterlijk afgeroomd.
Voor meer informatie: www.noble-house.tk
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- 2022-07-01 "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- 2022-06-23 Oekraïense bio-sector verkeert in zeer zwaar weer
- 2022-06-22 Nieuw: Vegan chocoladefudge en dropfudge
- 2022-06-15 Nieuwe popcornvariant Moonpop: Salted Caramel
- 2022-06-14 Dadel treats nieuwkomer in tussendoortjesschap
- 2022-06-14 Heerlijkheid Mariënwaerdt nieuw bij online bio-groothandel Amanvida
- 2022-06-13 Afrika herontdekt eigen graan
- 2022-06-02 Duitse eiwitrepen nu bij Albert Heijn
- 2022-05-31 Nieuw: Saltsidis biologsiche Cretan Gold Olijfolie extra vierge
- 2022-05-31 Dominique klom op van inpakker tot teamleider: "Ik was toe aan een uitdaging"
- 2022-05-25 Clearspring voegt trio biologische tahini's toe aan aanbod
- 2022-05-25 Nieuw: Salterra biologische Dukkah met zeewier
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai
- 2022-04-28 Zeilend vrachtschip Tres Hombres lost bio-cacao in Amsterdam
- 2022-04-26 Uitgekeken op snacks ontwikkelde Marco een biologische bananenreep