Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld

Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barrière naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden, kwartszand en kalksteen. Zo ontstaat een uniek zeezout. Het zeewater wordt uit dit onderwater zoutmeer opgepompt in een zoutbekken, dat uit verschillende zoutpannen bestaat. Het zeewater reist door die verschillende zoutpannen heen en wordt door verdamping steeds rijker aan zout. Uiteindelijk kristalliseert het zeezout.



95 procent van het gewonnen zeezout blijft op de bodem liggen. Onder bepaalde condities ontstaan er zout flakes. Slechts maximaal 5 procent van de zoutoogst wordt fleur de sel. Alleen als de zon hard schijnt in de Afrikaanse zomer en bij een lichte bries ontstaat er aan het wateroppervlakte een prachtige zoutkristallisatie. Vooraleer dit kostbare zoutlaagje kan zinken, wordt dit Khoisan fleur de sel met de hand opgeschept. Het wordt letterlijk afgeroomd.

Voor meer informatie: www.noble-house.tk
Publicatiedatum: