Weerribben Zuivel heeft haar assortiment A2 producten uitgebreid. Naast A2 halfvolle melk is er nu ook A2 kaas te verkrijgen. De gebruikte melk in de A2 kaas ziet eruit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met gewone melk is het type eiwit in de melk, dat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt. Koemelk bevat eiwit, waarvan 82 procent caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk bètacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europeserassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde.
A2 kaas bestaat voor een kwart uit eiwitten en bevat daardoor veel bètacaseïne A2. De kaas is lactosevrij en vegetarisch en wordt gemaakt van melk van koeien die uitsluitend A2 melk leveren. De koeien worden geselecteerd door middel van haarwortelonderzoek. De melk wordt apart opgehaald en apart verwerkt tot kaas. De A2 kaas is onder andere bij de Natuurwinkels verkrijgbaar. Let wel: A2 kaas is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose melkallergie is gesteld.
Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl/a2
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-30 Voorkom pensverzuring met de aanpak en buffers van Reudink
- 2022-06-30 "Minder produceren en een beter inkomen, welke boer wil dat nu niet?"
- 2022-06-30 "Deze manier van protesteren heeft geen zin"
- 2022-06-30 Renaat Devreese: "Als mijn weiland beschermd gebied wordt, valt alles in duigen"
- 2022-06-28 FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor juli stijgt 3,50 euro
- 2022-06-28 Arla-melkprijs voor juli 2022 stijgt met 2 cent per kilogram
- 2022-06-24 Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- 2022-06-23 Bio-boeren André Mulder en Eddo Nijhof vertellen over extensieve werkwijze bij EenVandaag
- 2022-06-23 "De overheid moet omschakeling naar bio juist gaan stimuleren"
- 2022-06-23 John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- 2022-06-23 "Wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders"
- 2022-06-22 Campina laat biologische zuivelproducten per fiets bij horeca bezorgen
- 2022-06-20 "Ja, als ik nog minder koeien houd, dan kan ik mijn rekeningen niet meer betalen"
- 2022-06-17 "Diversiteit is de basis voor een andere manier van boeren"
- 2022-06-17 Omzet Royal A-Ware steeg in 2021 met 20%
- 2022-06-17 "Hoe meer je mens en natuur samenbrengt, des te meer ze allebei floreren"
- 2022-06-16 Voorlopig onderzoek wijst uit dat biologische melkkoeien net zo gezond zijn als niet-biologische melkkoeien
- 2022-06-14 "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- 2022-06-14 "Wij zijn net zo eigenzinnig als de geiten"
- 2022-06-13 AR levert als eerste biologisch opfokvoer met dierlijk eiwit