Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan traint Filipijnse telers in bio-teelt

Filipijnse telers uit 14 provincies hebben training gekregen over de teelt van biologische planten en groenten. De training verbeterd de concurrentiepositie van de Filipijnse landbouwsector en creëert een grotere voedselzekerheid. 



Yuko Tanaka, senior vertegenwoordiger van de Japan International Cooperation Agency (JICA): "De groeiende bevolking in de Filipijnen en economische samenwerking binnen de ASEAN creëren mogelijkheden voor de Filipijnse landbouwsector. Hoe producten geteeld worden heeft invloed op de gezondheid van de Filipijnse bevolking en op de concurrentiepositie van de lokale telers wanneer ze nieuwe markten betreden."

De training werd gegeven door JICA samen met het Department of Agriculture (DA) en de Japanse organisatie Japan Agricultural Exchange Council (JAEC) als onderdeel van een driejarig samenwerkingsinitiatief dat in 2013 begon. Dit initiatief richt zich op verspreiding van Japanse technologie gericht op vervanging van conventionele gewasbeschermingsmiddelen door biologische producten. 

Binnen het project zijn ook 800 uitzendkrachten van 400 personeelsleden van DA getraind. De tweede fase van het project zal in december van start gaan.

Bron: Manila Times
Publicatiedatum: