Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantsystems Europe doet goed goede zaken door bio-trend

Tholen - Plantsystems Europe staat supertevreden op de TBR Venray. "We zien een schaalvergroting, de ligwieder op zonnepanelen loopt goed. Klanten hebben eerst de kat uit de boom gekeken maar nu we kunnen aantonen dat het goed werkt, zijn we er best druk mee", vertelt Bert de Jongh van Plantsystems Europe. "Het is de ideale oplossing voor biologische telers. De zonnepanelen maken de wieder klimaatneutraal en door de accu's is de ligwieder ook met slecht weer te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat herrie van motoren ontbreekt. Er heerst rust op het veld."


Bert de Jongh (r) is tevreden over de ontwikkelingen bij Plantsystems Europe

Niet alleen biologische telers kloppen aan bij Plantsystems Europe. De vraag naar camera gestuurde schoffelmachine van Ferrari bijvoorbeeld, wordt volgens Bert ingegeven door de duurzaamheidswens van supermarkten en consumenten. "Het wordt een beetje opgedrongen door de afnemers. Iedereen wil van de chemicaliën af. Bovendien, als er ergens een oplossing voor is zal de overheid het gaan verplichten. Door deze schoffelmachine verduurzaam je de teelt en na de investering kun je op dure chemicaliën besparen", weet Bert te vertellen. De camera gestuurde schoffelmachine van Ferrari schoffelt zowel tussen de rijen als tussen de planten. De machine scant en wied het onkruid binnen de breedte van het frame terwijl hij vooruit rijdt, waardoor je maar één keer over het gewas hoeft te rijden. De machine kan breed ingezet worden, zoals in bladgewassen, koolgewassen en selderijsoorten. Bert: "Biologische telers werken vaak kleinschaliger waardoor de schoffelmachine nog een te dure aanschaf is, maar grotere telers zijn geneigd om over te stappen."




Voor meer informatie:

Bert de Jongh
Plantsystems Europe
Kooilandsedijk 43
3291 LG Strijen
T: +31(0)78 6732020
info@plantsystems.eu
www.plantsystems.eu


Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl
Publicatiedatum: