Oosterse warme drank verwarmt lichaam en geest

Tholen – Tijdens de koude wintermaanden is niets lekkerder dan een haardvuur en een warme drank om je handen aan te warmen. Als variatie op de vele thee- en koffiespecialiteiten heeft Superfoodies vorige week Golden Milk geïntroduceerd, een kant-en-klare poedermix op basis van Oosterse specerijen. "Met deze drank willen we ons graag onderscheiden en laten zien dat een warme eenvoudig te bereiden drank als deze naast lekker ook gezond kan zijn", aldus Stefanie van de Walle van Superfoodies.

 

Het lifestylemerk is een van de eersten die deze mix op de markt heeft gebracht. De receptuur van het door de Britse certificeringorganisatie 'Organic Farmers & Growers' biologisch gecertificeerde poeder is geïnspireerd op Ayurveda, de traditionele Indiase geneeswijze die volgens de overlevering al enkele duizenden jaar wordt beoefend. Het poeder bestaat grotendeels uit gemalen kurkuma, naast tal van andere specerijen die het product rijk is, waaronder kaneel, kardemom en anijszaad. Het product is onbewerkt en niet boven de 42 graden verhit, waardoor het wordt geclassificeerd als rawfood.
 


"Van het poeder kan een warme drank worden gemaakt, geschikt voor elk moment van de dag", legt Stefanie uit. "We adviseren om het poeder te mengen met plantaardige melk. Het natuurlijke zoetje van bijvoorbeeld kokos- of rijstmelk, of een combinatie daarvan, geeft een krachtige warme afdronk. Voeg eventueel een eetlepel ghee of kokosolie toe en verwarm het geheel al roerend in een steelpan. Optioneel kan een beetje rauwe honing toegevoegd worden voor een extra natuurlijk zoetje. De mix is breed inzetbaar en leent zich voor tal van gebruiksmomenten: 's ochtends in de havermoutpap met een appeltje erdoor, 's middags als warme oppepper en 's avonds na de avondmaaltijd, bijvoorbeeld. Je kunt er dus mee variëren", vervolgt Stefanie.


 
"Geen van de kruiden in de mix is overheersend: het product is precies in balans. De harmonieuze samenstelling binnen deze Ayurvedische receptuur verwarmt lichaam en geest. Heerlijk rustgevend", besluit Stefanie. Golden Milk is online verkrijgbaar. Vanaf 2017 verwacht Superfoodies het product via de gangbare biologische retailkanalen te verspreiden.


 
Voor meer informatie:
Stefanie van de Walle
Superfoodies 
T: 06-21977609
stefanie@rawfoodsuperfood.com
www.superfood.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven