Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weinig besluitvorming, veel onzekerheid

Europese bioboeren: 'nieuwe bio-regelgeving onduidelijk'

De gezamenlijke biologische boerenverenigingen in Europa hebben een rode kaart afgegeven over de nieuwe Europese regelgeving. Ze willen dat er een einde komt aan het oneindige proces naar nieuwe bio-regelgeving. Dit proces, dat steeds niet tot besluitvorming komt, zorgt ervoor dat de biologische sector te lang in juridische onzekerheid verkeert over de regels die in de toekomst gaan gelden. Dat meldt Biohuis in een statement.



Biohuis bestuurder Kees van Zelderen is ook bestuurslid van deze groep. "Een aantal voorbeelden van zaken die nu nog worden bediscussieerd zijn bijvoorbeeld het loslaten van de verplichte jaarlijkse inspectie, het de-certificeren van biologische boeren bij contaminatie van overgewaaide gewasbeschermingsmiddelen uit de gangbare landbouw, en het loslaten van het principe van grondgebondenheid. De concept regelgeving stelt daartegenover niets op het gebied van ontwikkeling of innovatie. Wij kunnen hier niet mee leven en roepen de lidstaten op bij de besluitvorming van 7 december de rug recht te houden, slechte voorstellen af te wijzen en eventueel terug te keren naar de oude regelgeving", zegt Kees. De Engelstalige verklaring is hier te lezen.

Voor meer informatie: www.biohuis.org
Publicatiedatum: