Peruaanse biologische bananenteelt lijdt onder droogte

Het aandeel van Peru op de internationale markt voor biobananen groeit en de vraag naar dit product is groter dan ooit. Onder met name de jongere generatie consumenten is biologische voeding een steeds grotere trend aan het worden. Vandaar dat dit een strategisch moment is om de productie van dit gewas uit te breiden. 


"De klimatologische omstandigheden in de regio rondom Piura stellen telers in staat om al vele jaren lang op duurzame wijze bananen te telen. Het toepassen van chemische middelen is hier niet nodig in tegenstelling tot in andere teeltgebieden. Hierdoor zijn wij zeer concurrerend op de markt", vertelt Vicente Chanta, van Río Chira.


Peru kan jaarrond bananen leveren maar tussen januari en juni bereikt de productie zijn piek. "Momenteel kampen we met een tekort aan neerslag en de reservoirs zijn nagenoeg leeg. Dit is een jaarlijks terugkerend probleem in deze periode van het jaar maar dit jaar zijn de omstandigheden extremer en dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de gewassen."

"Als er onvoldoende water is, komt onze oogst in januari in gevaar. We verwachten dat de situatie zich de komende weken zal stabiliseren en dat we kunnen rekenen op een goede oogst. Momenteel zien we de vraag in Japan, de Verenigde Staten en Europa stijgen maar de prijzen zijn stabiel."

Voor meer informatie:
Vicente Chanta
Río Chira
T: + 51 968410284
vichacho@hotmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven