IJsbaan op Kerstfair Mariënwaerdt

Van 8 tot en met 11 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 15e Kerstfair. Het landgoed viert dit jubileum met een andere opzet; meer stands én een grote ijsbaan die speciaal voor de Kerstfair is aangelegd.Groter opgezet

Nieuw dit jaar zijn de grote tenten rondom de Grote Parade, de demonstratiering van het Landgoedfairterrein. In deze tenten kan men winkelen voor de feestdagen. Elke tent heeft een thema. In de eeuwenoude schuren en het koetshuis en op het Kerstplein staan ook stands met diverse artikelen.
 

300 m2 ijsbaan

In de Grote Parade bevindt zich de ijsbaan van 300 m2, waar men gratis mag schaatsen op kunst- of ijshockeyschaatsen. Deze zijn ook ter plekke te huur voor 3,50 euro per paar. Opwarmen kan in de houten Landrover Lodge met een hapje en een drankje, of bij het kampvuur met uitzicht op de grote kerstboom vol lichtjes.
 

Mariënwaerdt bakt kerstkoekjes

Magazine Seasons organiseert op vrijdag 9 december een kerstkoekjeswedstrijd. Wanneer je voor 13.00 uur met zelfgebakken kerstkoekjes naar de Kerstfair komt, krijg je gratis entree en maak je kans op een mooie prijs van Seasons en Mariënwaerdt. De jury, bestaande uit culinair redacteur Dosia Brewer en Nathalie barones van Verschuer, maakt om 16.30 uur in de stand van Seasons bekend wie gewonnen heeft.
 

Kerst-speelkamer voor kinderen

In één van de schuren is dit jaar een gezellige kerst-speelkamer ingericht, waar kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals aardewerk beschilderen, kerstliedjes meezingen, luisteren naar kerstverhalen van de verhalenverteller, kerstkoekjes bakken en kerstlichtjes maken.
 

Kerst-workshops

Voor liefhebbers van groen geeft Present Garden een workshop tafelstuk of deurhanger maken voor kerst. Foodies en kokkies kunnen meedoen aan de workshop bakken, of inspiratie opdoen bij de kookdemonstraties in de Heerlijke Kerst tent en in de Landgoedwinkel. Op zondag geeft het Betuws wijndomein een workshop wijnmaken.
 

Sfeervol

Op de Kerstfair staan maar liefst 100 kerstbomen met lichtjes. Alle tenten en schuren zijn in winterse sferen gehuld. Zing mee met de koren en bandjes die elke dag kerstliedjes spelen of rij mee met een arrenslee getrokken door paarden met rinkelend bellentuig. Op zaterdag en zondag bezoekt een hele stoet arrensleeën met authentieke bellentuigen de Kerstfair. Ook Huis Mariënwaerdt, is rijk gedecoreerd in kerstsfeer. Je kunt het bezoeken onder leiding van een gids, die je vertelt over de historie en tradities van het landgoed.
 
Van 8 tot en met 11 december is de Kerstfair geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur.
 
Voor meer informatie: www.kerstfair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.