Lectoraat Duurzaam bodembeheer pleit voor omdenken

Richt aandacht op kapitaal onder het maaiveld

Gera van Os opende haar rede 'Met je kop in het zand, investeren in kapitaal onder het maaiveld' voor de aanvaarding van lectoraat Duurzaam bodembeheer bij de Aeres Hogeschool in Dronten. Het roer moet om, maar een eenduidige oplossing is er niet. Een andere manier van denken is nodig. Bewustwording dat het ook anders kan is de eerste stap, gevolgd door ervaringen opdoen met nieuwe maatregelen. De meeste praktische innovatiekracht zit bij agrariërs zelf. Samen kijken en bediscussiëren is het begin van innovatie voor een betere bodemkwaliteit.


Gera van Os

Kennis samen met kunde

Het lectoraat Duurzaam bodembeheer richt zich op een optimale integratie van kennis en kunde op het gebied van de bodem, agrarische productiesystemen en daaraan gerelateerd grondgebruik, waterbeheer, bodemvruchtbaarheid en -gezondheid en de precisielandbouw. Dit moet uiteindelijk leiden tot een optimalisatie van duurzaam bodembeheer op bedrijfsniveau. Doordat Gera van Os, werkzaam voor Wageningen University & Research, 26 jaar lang zelf betrokken was bij het onderzoek aan bodemkwaliteit, biedt dit lectoraat nieuwe kansen om onderwijs, onderzoek en toekomstige agrariërs met elkaar te verbinden.

Bron: BioKennis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.