Actie 'Adopteer een Kerstboom' stimuleert hergebruik kerstbomen

Vanaf woensdag 7 december kan men in Natuurwinkel De Smaak van Echt een kerstboom adopteren. Klanten kunnen een boom uitkiezen en deze vervolgens meteen meenemen. Na de feestdagen brengt men de boom weer terug. Kwekerij Randijk Bamboe & Hoveniers zet hem terug in de grond en het jaar daarop kan men de boom weer ophalen.

Aan de hand van een adoptiekaart en een label voor aan de boom weet de kwekerij wie welke boom heeft geadopteerd. Zo kunnen klanten jarenlang van dezelfde, eigen kerstboom genieten. De Smaak van Echt heeft bomen van 100 tot 125 cm. Men adopteert op de groei.

Een biologische boom die mag blijven

De adoptie-kerstbomen dragen het EKO en Europese Biologisch keurmerk. Ecologie en hergebruik zijn belangrijke uitgangspunten voor boomkwekerij Randijk, de initiatiefnemers van de 'Adopteer een Kerstboom'-actie. Ze werken met verschillende biologische kwekerijen zodat de bomen uit de nabije grond komen om zo het aantal gemaakte kilometers voor vervoer – en dus de CO2-uitstoot per boom te verkleinen.
Op de kwekerijen wordt zonder gewasbeschermingsmiddelen gewerkt. De grond, het bodemleven en daarmee ook de leefomgeving blijft vanwege de biologische kweekwijze ook in de toekomst behouden.Voor meer informatie: www.desmaakvanecht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven