Italiaanse broers zetten zich in voor biocitrus

Contadini per Passione is ontstaan vanuit de gedachte dat goede landbouwmethoden, met aandacht voor mens en milieu, toegepast moeten en kunnen worden. Aan het project nemen telers deel die een passie voor het land hebben en willen laten zien welke hoogwaardige, lokale producten er geteeld worden. In het project komen drie landbouwbenaderingen samen die gebaseerd zijn op de individuele ervaringen van drie personen.

Marco Barbera

Het Contadini per Passione team wordt gevormd door drie broers die dezelfde ideeën delen. Alle drie zijn ze volledig toegewijd aan de milieuvriendelijke en duurzame sinaasappelteelt omdat zij van mening zijn dat men het land moet benutten maar dat dit niet ten koste van de natuur mag gaan.


Marco, Kiko en Paolo Barbera

Paolo heeft een meer traditionele aanpak en is de initiatiefnemer van het project. Kiko is verantwoordelijk voor het beheer van de 'virtuele' plantage. Marco heeft een meer pragmatische aanpak.
Paolo Barbera legt uit dat Contadini per Passione over een areaal van 9 hectare beschikt waar sinaasappelen en olijven geteeld worden. Het idee is gebaseerd op het 'short chain' concept. Onze kracht ligt dus in rechtstreekse verkoop. We zijn gevestigd in Agrigento en hebben de beschikking over een oude sinaasappelplantage. We passen biologische teeltmethodes toe voor het telen van Washington Navel en pitloze Vaniglia sinaasappelen."

"We geloven in hoogwaardige tuinbouw en in het promoten van kwaliteitsproducten. Dit is de reden waarom wij de lokale tradities koesteren. We zijn er trots op citrustelers te zijn. Jarenlang zijn telers afgeschilderd als dom. Wij willen dit imago veranderen door de wereld te laten zien dat ook fruittelers ontwikkelde ondernemers zijn."
Activiteiten

"Vorig seizoen steeg onze omzet met minstens 50 procent. We zijn blij met het feit dat we er in geslaagd zijn ons marktaandeel te vergroten en dat onze producten in bijna alle delen van Noord- en Midden-Italië verkrijgbaar zijn. We kijken ook uit naar nieuwe markten in het buitenland.""We geven de voorkeur aan rechtstreekse verkoop omdat we het belangrijk vinden dat onze relatie met de klant gebaseerd is op vertrouwen. We proberen aan alle eisen te voldoen en werken met inkooporganisaties of laten onze producten via koeriersdiensten vervoeren.""De oogst start halverwege november en eindigt begin april."Uitdagingen en projecten

"We willen aan de vraag van de consument blijven beantwoorden. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de herkomst en kwaliteit van de producten die zij kopen. Wij vinden dat telers een sociale verantwoordelijkheid hebben. Vandaar dat het belangrijk is dat zij nauw samenwerken met alle spelers binnen de keten. Om deze reden werken wij samen met scholen en gezinnen om op deze manier het bewustzijn over biologische tuinbouw te vergroten."

Voor meer informatie:

Contadini per Passione Società Agricola Semplice
Via Parlapiano, 22
92016 – Ribera (AG)
Paolo Barbera - cell. 327 5848794
info@contadiniperpassione.it
www.contadiniperpassione.it
www.facebook.com/contadiniperpassione.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven