Uitstel overname WhiteWave door Danone

De overname van WhiteWave door Danone is uitgesteld. Whitewave verwacht nu dat de deal - met een geschatte waarde van 11,8 miljoen euro inclusief schulden - begin 2017 rond zal zijn. Eigenlijk zou de deal aan het eind van dit jaar rond zijn. In augustus protesteerde het Cornucopia Instituut - een actiegroep uit de biologische sector - tegen de overname omdat het mogelijk slecht kon zijn voor de Amerikaanse biologische zuivelsector. Begin oktober vroeg het Amerikaanse departement van Justitie om meer informatie over de overname van zowel Danone en Whitewave. 

Aandeelhouders van WhiteWave zullen 53,24 euro per aandeel krijgen. De aandelen openden woensdag met een waarde van 51,39 euro.

WhiteWave produceert verschillende biologische zuivelproducten en Danone bezit verschillende bekende merken zoals Oikos, Stonyfield yoghurt en Evian water.

Bron: Whole Foods Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.