BioTuinders pakken de draad weer op

Nu het teeltseizoen van 2016 zo goed als voorbij is hebben de biologisch tuinders van de BioTuinders weer tijd om activiteiten te organiseren.

Ledenvergadering BioTuinders

Op 31 oktober 2016 waren de leden van de BioTuinders te gast bij kwekerij A8 te Doorn. Willem en Titia 't Hoofd van kwekerij A8 vertelden over hun klassieke veredelingsactiviteiten voor een nieuw ras snijbiet dat veel minder vatbaar is voor 'bladvlekkenziekte' en een nieuw ras boerenkool. Daarnaast kregen de de tuinders een demonstratie van de HAK schoffelmachine die Willem en Titia gebruiken op kwekerij A8.Gesprek met Skal en RVO

De leden van de BioTuinders hebben tevens de prioriteiten vastgesteld voor 2017. De BioTuinders willen graag met Skal in gesprek over een aantal onderwerpen. Voor de leden van de BioTuinders is de certificaten-eis een knelpunt bij de controles. De BioTuinders snappen dat er een verantwoordelijkheid ligt bij de individuele tuinders om te checken of leveranciers daadwerkelijk gecertificeerd biologisch werken, maar vindt de huidige praktijk niet goed werkbaar. Graag zouden wij met Skal willen onderzoeken hoe deze eis beter werkbaar gemaakt kan worden. Daarnaast willen de BioTuinders graag in gesprek met de RVO over de gecombineerde opgave die vooral voor kleine tuinbouwbedrijven te ingewikkeld is. De BioTuinders vinden het ook niet kloppen dat aan kleine agrarische bedrijven geen betalingsrechten worden uitbetaald als het bedrag onder een bepaald minimum blijft.

Bijeenkomst zaad- en plantgoed

De BioTuinders is ook opgericht voor het onderling uitwisselen van kennis en informatie. Op 29 november organiseert de BioTuinders een bijeenkomst over zaad- en plantgoed bij de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen.

Meer leden

De vereniging is er niet alleen voor kleine tuinderijen, maar vooral alle biologisch tuinderijen, groot of klein. Ook bedrijven die nog niet officieel gecertificeerd zijn, kunnen lid worden, maar moeten dan wel binnen twee jaar starten met omschakelen. De jaarlijkse contributie bedraagt 25 euro.

Voor meer informatie:

Luuk Schouten
De BioTuinders
info@debiotuinders.nl
www.debiotuinders.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.