Lichaam, ziel en geest in balans met verzorgingsproducten Apeiron:

"We willen dat je lekker in je vel zit"

Tholen – Cosmeticaproducten op de markt brengen die meer bieden dan alleen verzorging. Dat heeft Edy van Middendorp voor ogen met de introductie van Apeiron, een lijn verzorgingsproducten geïnspireerd door de oude Indiase gezondheidsleer Ayurveda. "Ik was op zoek naar een lijn waar ook een therapeutische werking achter schuilging", vertelt de importeur die Nederland eerder al liet kennismaken met natuurcosmeticaproducten van Aubrey.Lichaam, ziel en geest in balans

Het Duitse merk Apeiron volgt de principes van Ayurveda, een gezondheidsleer en levenswijze die ruim 5000 jaar oud is en waarbij de heilzame werking en toepassing van kruiden en planten centraal staat. Ayurveda is gebaseerd op het streven naar een optimale balans tussen lichaam, ziel en geest. Daarbij is ook een rol weggelegd voor verzorgingsproducten, stelt Edy. "Cosmetica heeft niet alleen een belangrijke functie in het dagelijkse ritueel, maar vormt ook een wezenlijk onderdeel van je levenswijze. Ze ondersteunen namelijk het natuurlijk systeem, die met enige regelmaat ontregeld wordt door bijvoorbeeld weersinvloeden. Met de juiste ingrediënten kun je huid en haar versterken. Het lichaam balanceren met enkel doeltreffende en zo zuiver mogelijke middelen, daar zit de kracht van deze producten."

Die zuiverheid komt terug in de ingrediënten. Waar fabrikanten van conventionele cosmetica vaak alcohol gebruiken als basiscomponent - als goedkoop alternatief voor andere substanties - kiest Apeiron voor middelen met een puur heilzame werking. "Groot nadeel van alcohol is dat de huid daarvan erg droog wordt. In sommige producten van Apeiron wordt er gebruikgemaakt van zeer lage concentraties plantenalcohol om het product beter te conserveren. Plantenalcohol droogt de huid echter niet uit, waardoor het niet in disbalans raakt", vervolgt Edy. Apeiron legt de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit: een zorgvuldige ingrediëntenkeuze voor hoogwaardige kruiden is belangrijker dan de veelheid ervan. Anders kan de huid gestrest raken.

 

Breed gamma aan producten

Apeiron onderscheidt zich met een uitgebreide lijn van mondverzorgingsproducten, waaronder mondwater, -olie en -spray en een gel voor ontstoken tandvlees. De productontwikkelaars zijn in Sri Lanka in de leer gegaan en hebben die kennis vervolgens aangevuld met hedendaagse technieken. Ook zijn er haarverzorgingsproducten beschikbaar die zowel haar als hoofdhuid versterken. Verder biedt Apeiron binnen het spectrum lichaamsverzorgingsproducten een aantal milde zepen die vrij zijn van palmolie, een Aloë Vera gezichts- en lichaamsgel, gezichtscrèmes, een reinigingsmelk, rozenwater en hand- en voetverzorgingscrèmes. "Binnen deze productgroepen is doelbewust één product ontwikkeld per bewust lichaamsdeel. Dat houdt het overzichtelijk", legt Edy uit. Als geurstof wordt uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke etherische oliën.


 

De Groene Drogist heeft primeur

Online drogisterij De Groene Drogist is de eerste partij in Nederland die de producten van Apeiron verkoopt. In Duitsland kan men het merk in verscheidene natuur- en reformwinkels en biologische supermarkten vinden. Edy sluit niet uit dat de producten ook binnen die kanalen in Nederland zullen worden aangeboden.
 
Voor meer informatie:
www.apeironnatuurcosmetica.nl
www.degroenedrogist.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.