Alternatief voor chemische verzorgingsmiddelen

Propolis ook geschikt voor verzorging honden en katten

Nieuw bij Imkerij de Werkbij zijn verzorgingsproducten voor huisdieren op basis van propolis. Propolis, een stof die bijen maken van boom- en bloemknoppenharsen, was al bekend in de paardenverzorging (hoef en huid), maar blijkt ook goed ingezet te kunnen worden voor honden en katten. De imkerij neemt alle 5 huisdierenproducten van het Franse merk Propolia op in haar assortiment: shampoo, oordruppels, tinctuurspray, wondpoeder en een balsem speciaal voor de voetkussentjes.Herkomst

Imkerij de Werkbij is blij nu voor het hele gezin, inclusief de huisdieren, verantwoorde alternatieven voor chemische verzorgingsmiddelen te kunnen bieden. Cruciaal voor de kwaliteit en werking van propolis is de herkomst. Propolia heeft een eigen laboratorium waarin propolis gezuiverd, geëxtraheerd en getest wordt en kan zo de kwaliteit en werking garanderen. Voor het maken van het extract gebruikt Propolia een unieke techniek, waarmee propolis ook zonder oplosmiddel kan worden toegepast, bijvoorbeeld als poeder. In rauwe vorm is propolis zeer kleverig, waterafstotend en moeilijk opneembaar door het lichaam.

Biologisch

Hoewel een groot gedeelte van de ingrediënten van biologische landbouw afkomstig is (oordruppels 31 procent, voetkussenbalsem 75% bio), zijn de dierenproducten van Propolia (nog) niet officieel bio-gecertificeerd. Propolia haalt de propolis zoveel mogelijk uit eigen streek (Zuid-Frankrijk), maar het biologische aanbod is schaars. Ook het totaal aantal imkerijen in Frankrijk daalt volgens een recent onderzoek van het Franse ministerie van Landbouw nog altijd. Voor producenten van honingbijproducten blijft “bio” een zaak om naar te streven. Hun eerste zorg is de bijenstand zelf, met bedreigingen als afnemende biodiversiteit, pesticiden, bijenziekten en plagen.

Voor meer informatie:
Imkerij de Werkbij
info@dewerkbij.nl
www.dewerkbij.nl
T: 0317-612942

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven