Tunesië is Afrika's tweede grootste bio-exporteur

Het Tunesisch Center for the Promotion of Exports (CEPEX) en het Directoraat-Generaal voor de Biologische landbouw hebben bekend gemaakt dat Tunesië de op één na grootste exporteur van biologische producten in Afrika is. 

Volgens CEPEX-directrice Aziza Htira telt Tunesië momenteel 2.987 biologische producenten, waarvan 66 procent exporteert. Deze bedrijven zorgen er niet alleen voor dat de Tunesische bevolking kan genieten van gezonde, duurzaam geteelde producten maar creëren ook werkgelegenheid.

Sinaasappelen, dadels, aromatische en medicinale planten, wijnen, likeuren en olijfolie behoren tot de belangrijkste biologische exportproducten van Tunesië.
 
Samia Maamer, directrice voor biologische landbouw bij het ministerie van Landbouw, legt uit dat de sector zeer veelbelovend is. "Wij zijn het enige land in de Arabische wereld dat regels heeft ingevoerd voor het gebruik van land. We zullen echter een nieuwe strategie en een nieuw model voor de biologische landbouw moeten ontwikkelen."

Maamer legt uit dat Tunesië het enige Arabische en Afrikaanse land is dat sinds 2009 kan profiteren van de equivalentie-overeenkomst met de EU voor de export van biologische producten. In juni 2015 werd deze overeenkomst voor onbepaalde termijn verlengd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven