Lichte omzetstijging voor Alnatura

Alnatura kon het boekjaar 2015/16 met een lichte omzetgroei afsluiten, ondanks het feit dat Alnatura's voormalig grootste handelspartner, drogisterijketen dm, veel Alnatura producten uit haar collectie nam. Aan het einde van het boekjaar op 30 september 2016 had het biologische handelsbedrijf uit Bickenbach (Hessen) een netto-omzet van 762 miljoen euro behaald. Daarmee is de omzet met 0,3 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwe drogisterijpartners in binnen- en buitenland

In de afgelopen maanden heeft Alnatura twee nieuwe drogisterijpartners voor zich gewonnen. Hierdoor kan het bedrijf de beschikbaarheid van het Alnatura-assortiment in de Duitse drogisterijhandel weer garanderen. Het bedrijf komt zo tegemoet aan de wens van veel klanten die Alnatura-producten in heel Duitsland bij de drogisterij willen kunnen kopen. Sinds begin oktober 2016 is in alle 530 Duitse filialen van drogisterijketen Müller het complete droge assortiment van Alnatura verkrijgbaar. In het buitenland wordt dit assortiment aangeboden in de Müller-filialen in Spanje, Hongarije en Slovenië.

Midden oktober werden daarnaast in meer dan 2.000 Rossmann-filialen 55 Alnatura babyvoedingsartikelen in het assortiment opgenomen. In Oostenrijk biedt bovendien drogisterijketen Bipa sinds de zomer van 2016 een omvangrijk Alnatura-assortiment aan.

De Alnatura-omzet bij de bestaande handelspartners is afgelopen boekjaar sterker gegroeid dan in de voorgaande jaren. Götz Rehn, oprichter en directeur van Alnatura kijkt daarom vol vertrouwen naar de toekomst: "Wij zijn blij met het engagement en de waardering van onze nieuwe handelspartners voor het Alnatura-assortiment. Wij zijn onze jarenlange handels- en productiepartners dankbaar voor hun trouw en hun vertrouwen in Alnatura. Maar vooral het enthousiasme en de positieve waardering van onze klanten die ons op onze nieuwe handelswegen begeleiden raakt ons."

Expansie-offensief van Alnatura Super Natur filialen

In het afgesloten boekjaar werden er tien nieuwe Alnatura-filialen geopend: in Aken, Berlijn, Bergisch Gladbach, Ettlingen, Göttingen, Hamburg, Mönchengladbach, Meer­busch bij Düsseldorf en Norderstedt. Voor het eerste werd er ook een filiaal in deelstaat Sachsen geopend (Dresden).

Het nieuwe boekjaar begint met een expansie-offensief. De opening van minstens 15 nieuwe filialen staat gepland, onder andere in Berlijn, Keulen, München en Frankfurt evenals in steden waarin Alnatura tot nu toe nog niet vertegenwoordigd is: in Lübeck, Kerpen, Potsdam, Reutlingen, Lüneburg en Offenbach.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.