Kees Timmers teelt biologische pompoenen:

"Biologisch telen vergt creativiteit en alertheid"

Kees Timmers van biologisch akkerbouwbedrijf De Grote Tor in Engwierum, Friesland, teelt biologische pompoenen voor Nature & More. De boerderij dateert van 1791, maar uit de lokale archieven blijkt dat er al sinds 1511 op dit land geboerd wordt.

Zijn bedrijf bestaat uit 55 hectare, waar naast pompoenen ook uien, sjalotten, wortelen, rode bieten, pootaardappelen, granen en grasklaver worden geteeld. Voor een optimaal bodemleven doet Kees aan gewasrotatie: 1 jaar pompoenen en daarna 6 jaar andere gewassen, waaronder 2 jaar grasklaver. Dit laatste geeft rust aan de bodem, bindt stikstof uit de lucht en zorgt voor veel humus in de bodem waarmee actief bodemleven wordt gestimuleerd.Kees: "Als je biologisch teelt, moet je alerter en creatiever zijn om de gewassen zo optimaal mogelijk te laten groeien. Dat maakt het boerenvak veel spannender en leuker. Bovendien is het een verantwoordelijke manier van voedselproductie die minder milieubelastend is en dus beter voor de wereld waarin wij leven."

Voor meer informatie: www.natureandmore.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.