Eerste indruk Nordic Organic Food Fair

Kleurrijk, divers en een drukte van belang

Tholen - Waar de Zweedse stad Malmö bij aankomst letterlijk in nevelen was gehuld, was daar in het kleurrijke MalmöMässan - waar de vijfde editie van de Nordic Organic Food Fair plaatsvindt - niets meer van te merken. In totaal 375 standhouders, waarvan 33 Nederlandse en 8 Belgische, tonen hun bio(dynamische) producten op het grootste bio-evenement van Scandinavië. Het is een drukte van belang. Een indruk van de eerste beursdag.De beurs maakt een exponentiële groei door, blijkt uit rondgang langs de verschillende stands. Martha Jeuken van DO-IT, standhouder van het eerste uur, ziet dat de biosector in Scandinavië enorm in de lift zit: "Als je ziet hoe deze beurs in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot wat het nu is, dan valt meteen op hoe springlevend de biologische lifestyle is, en hoe Scandinavische landen daarin voorop lopen."

Ook Pascal Depuydt van VeggieBel is positief gestemd over de aanloop die hij krijgt in zijn stand. De voormalig slager verkoopt veganistische patés en kijkt terug op een succesvolle eerste beursdag. "Inkopers uit alle landen komen verhaal halen, inspiratie opdoen en hun portfolio uitbreiden. In de korte tijd die je hebt is het bijzonder om de decision makers over de streep te trekken en nog diezelfde dag tot je klantenkring te mogen rekenen", zegt Pascal, vlak nadat hij een mooie deal heeft beklonken.De Nordic Organic Food Fair is - hoewel de naam dat niet doet vermoeden - meer dan alleen een voedingsmiddelenbeurs. Handelaren in en producenten van verse of bewerkte AGF-producten, droge kruidenierswaren, delicatessen, zuivel en vleeswaren bepalen weliswaar grotendeels het 'straatbeeld' op de beursvloer, maar ook textielbedrijven en cosmeticaproducenten laten hier hun gezicht zien. Dat maakt de beurs tot een kleurrijk en vooral divers spektakel.

Morgen verschijnt een uitgebreide fotoreportage met alle Nederlandse en Belgische standhouders op de Nordic Organic Food Fair.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven