
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Vruchtbare groenbemesters zorgen voor smaakvolle Nederlandse wijnen
De wijngaarden van De Colonjes liggen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek. Op 13 hectare lössbodem, verdeeld over de Colonjes (1,5 hectare), de Knapheideweg (3,5 hectare) en 't Hof (8 ha) zijn tien verschillende nieuwe druivenrassen aangeplant. De bodemgesteldheid zorgt ervoor dat de wijnen vol van smaak en mineraalrijk zijn. Het werken in de wijngaarden gebeurt volgens biologische principes. Er worden zogenaamde 'groenbemesters' gebruikt en in de wijngaarden groeien bloemen en kruidenmengsels. Deze begroening schept een leefruimte voor vele kleine 'helpers'.
Om zijn klanten net zo enthousiast te maken als hij zelf is, heeft Peter Lamet bij zijn bezoek meteen een rode en een witte wijn ingekocht: de Cuvée Colonjes (2014) en de Helios (2015).
De Cuvée Colonjes is een soepele rode wijn met aroma's van rode bessen en wilde kersen; in de afdronk komt de smaak van vanille naar voren. Deze soepele rode wijn is een begeleider voor traditionele pastagerechten met verse tomaten en fijne kruiden.
De Helios is een witte wijn met aroma's van appelen, meloen en perziken; veel smaak met een balans tussen frisheid en mineraliteit. Deze wijn is ideaal als aperitief en gastronomisch breed inzetbaar bij bijvoorbeeld gegrilde witte vissoorten en gegrilde groenten.
Voor meer informatie: www.wijnhoevedecolonjes.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Budels Malt 0.0% Bio uitgeroepen tot het beste Alcoholvrij bier van Nederland
- 2023-05-23 Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
- 2023-05-17 Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
- 2023-05-12 Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
- 2023-05-04 "Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
- 2023-05-04 Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
- 2023-04-19 Stop je wijnfles in de grond
- 2023-04-18 Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
- 2023-04-06 "De hele voorraad is inmiddels verkocht"
- 2023-03-31 Nieuw sap combineert gember en kurkuma met goji
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's