Poolse biologische groentenproductie grootste in Europa

Met het eind van het Poolse oogstseizoen in zicht, zegt Michal Gulczyński van Polfarm, dat het wortelseizoen dit jaar goed was en alles volgens plan verliep. De kwaliteit is goed en de gemiddelde maten liggen tussen de 20-40. De Poolse oogst loopt van begin juni tot eind november, waarna het bedrijf wortelen levert vanuit de koelopslag voor de rest van het jaar.

Gulczyński zei dat hoewel het leeuwendeel van de oogst voor de binnenlandse markt bestemd is, ze altijd op zoek zijn naar nieuwe markten om te betreden en met name in Europa. Naast wortels produceert het bedrijf prei, uien en rode bieten.

Polfarm breidde onlangs zijn worteloverslagfaciliteit uit met een volledig op maat gebouwde was-, sorteer- en verwerkingslijn, wat betekent dat ze nu in staat zijn om 40 ton wortelen per uur te verwerken. Met als resultaat dat ze 12 vrachtwagens met wortelen kunnen verzenden per dag."Wij hebben een grote industriële ozoninstallatie en gebruiken het ozonwater om onze groenten te wassen. Dit weert alle microben, bacteriën en virussen en verlengt de houdbaarheid. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we momenteel de enige telers zijn in Polen die over zo'n systeem beschikken. Daarnaast gebruiken we ook hydro koeleenheden welke eveneens de houdbaarheid verlengen. Wij voegen geen chemicaliën aan het water toe. Voedselveiligheid is erg belangrijk voor ons", deelt Gulczyński mee.Hoewel de bulk van de geproduceerde wortelen uit conventioneel geteelde wortelen bestaat, levert Polfarm eveneens kleine hoeveelheden regenboogwortelen en biologische wortelen.

"Wij zijn er in geïnteresseerd om ons volume biologische producten te vergroten. Ik heb gehoord dat hoewel de biologische productie momenteel het laagst is in Europa, de groeivoet het hoogst is, dus ik denk dat als deze groei blijft doorgaan, we een van de grootste producten in Europa zullen zijn," zegt Gulczyński.

De vraag naar biologische producten stijgt in Polen en veel supermarkten introduceren nieuwe producten, wat de consument bewuster maakt.

Voor meer informatie:
Michał Gulczyński
Polfarm
Tel: +48 604 444 503
m.gulczynski@polfarm.com
www.polfarm.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven