Potentieel voor Chinese bio-AGF 'vrij groot'

In China houden in totaal 2.910 coöperaties zich bezig met de teelt van biologische AGF en het land loopt voor op andere Aziatische landen. Het Chinese areaal voor biologische tuinbouw bedraagt ruim 300.100 m2 waarmee China wereldwijd op de dertiende plaats komt. Geen slechte prestatie, als je bedenkt dat deze oppervlakte maar 0,06 procent van het totale Chinese tuinbouwareaal bedraagt.In 1995 bedroegen de inkomsten uit de export van biogroenten slechts 276.000 euro maar dit is gestegen naar 222 miljoen euro. Het exportvolume lag tussen de 45.000 en 60.000 ton waarvan twee derde van het totale volume in Japan werd afgezet.

Over het algemeen is het potentieel voor Chinese bio-AGF vrij groot en de investeringen in biolandbouw en verwerkingsfaciliteiten door Chinese joint ventures zijn de drijvende kracht hierachter.

De biologische groenten worden met name in de grotere steden verkocht tegen prijzen die een stuk hoger liggen dan die voor conventionele groenten. Uit onderzoek is gebleken dat twee factoren bepalend zijn voor de kleine binnenlandse markt. Ten eerste hebben bedrijven met een biokeurmerk doorgaans een kleinere productiecapaciteit, waardoor zij alleen buitenlandse orders verwerken. Ten tweede zijn de prijzen van bioproducten in het buitenland veel hoger dan in China. Afgaand op de algemene markttendens kan men stellen dat de export van Chinese biogroenten veel potentie heeft.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven