Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioNet West Hellas teelt citrus in West-Griekenland

"Bio is een way of life"

Gerasimos Karantinos teelt samen met 26 andere telers biologische sinaasappelen, kiwi's, citroenen, grapefruits en mandarijnen in Griekenland. Hij is oprichter en voorzitter van BioNet West Hellas, een telerscoöperatie in West-Griekenland. Het westen van Griekenland is een bergachtig gebied waar telers verspreid over de gehele regio biologische citrus telen. Vanwege het mediterrane klimaat en de bodem is deze regio ideaal voor het telen van citrus. Het overgrote deel van deze producten zijn citroenen, sinaasappelen, grapefruits en mandarijnen. Daarnaast zitten er in hetzelfde netwerk ook biologische boeren die wortelen, komkommer, tomaat, meloen en andere producten telen.



De zeven teeltbegeleiders helpen alle aangesloten telers met problemen in de productie en met het toepassen van de biologische principes. Onze telersgroep bestaat uit relatief kleine telers die allemaal biologisch werken. Het pakhuis ligt in de buurt van de velden en boomgaarden van de telers nabij de havenstad Patras. Gezamelijk staan we voor een zeer smakelijk product dat in harmonie met de natuur is geproduceerd.

"Biologische landbouw heeft voor mij te maken met de manier waarop je als mens in het leven staat", vertelt Gerasimos. "Biologische regelgeving verbiedt het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit betekent dat telers gebruik maken van andere methodes om ziektes tegen te gaan. Bij Bio West Hallas wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de vegetatie rondom de bomen. Deze wordt gemaaid en als bodembedekking neergelegd. Hierdoor worden belangrijke stoffen in de bodem zoals fosfor en kalium vrijgemaakt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke compost in plaats van kunstmest."

Voor meer informatie: www.eosta.com
Publicatiedatum: