Wie heeft de beste biologische kaas van België?

Biokaasmakers kunnen zich tot 30 november aanmelden voor BioCaseus, een tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor biologische kaas. BioForum wil de Belgische deelnemers ondersteunen bij de gezamenlijke verzending van de deelnemende kazen.Het Italiaanse Consorzio Ecosviluppo Sardegna organiseerde in 1999 voor de eerste maal de BioCaseus, een internationale wedstrijd voor biologische kazen. Ondertussen is de wedstrijd toe aan de zevende editie. In de voorbije edities namen kaasmakers deel uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Nederland en België.

Alle Europese producenten van biologische kaas kunnen deelnemen. Het volstaat om het inschrijvingsformulier in te vullen en voor 30 november 2016 terug te sturen. Deelnemers moeten een staal van de kaas opsturen naar het 'Istituto per la qualità e le tecnologie agroalimentari di Veneto Agricoltura' in Thiene (Italië), met aankomstdatum van 12 tot en met 14 december. De kazen worden op 15 december 2016 beoordeeld door een internationale en onafhankelijke jury.

Uitreiking

Alle deelnemers krijgen een beoordeling van de door hen ingezonden kaas opgestuurd. De 3 best geklasseerde deelnemers per categorie worden hiervan op de hoogte gebracht. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 15 februari 2017 tijdens de BioFach-beurs in Nürnberg. Een verslag van de wedstrijd en de resultaten zullen ook in de vakpers verschijnen.

Voor meer informatie:
Paul Verbeke
0497-429368
www.biocaseus.eu

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven