t/m 23 november

Campagne zet bio-bijenbloemenvelden op de kaart

Voor de crowdfunding campagne Nieuwe Pioniers van de gemeente Haarlemmermeer is Bee Heroes (voorheen het Kunstfort Bijenmuseum) voor het projectonderdeel vrijwilligersreeksen biologische bijenbloemenvelden geselecteerd. De campagne duurt nog tot en met 23 november.Op de site worden mensen uitgenodigd een donatie te doen. Als de grens van 2500 euro wordt bereikt, dan geeft de gemeente een verdubbelaar van 2500 euro. Naast crowdfunding heeft het platform ook een crowdsourcing functie, waarbij nieuwe vrijwilligers worden geworven.

"Al jullie hulp is BIJzonder welkom en geen overbodige luxe. Het gaat wereldwijd nog steeds niet goed met de bijen, en het aanleggen van bijenbloemen velden lijkt misschien futiel, maar dat is het niet. We zorgen lokaal voor gezond voedsel voor de bij, en dus indirect en 'on the long run' ook voor onszelf", laat Bee Heroes weten in een statement.

Honingbijen vliegen, op zoek naar voeding, zo'n 2 tot 5 km ver. De bloemenvelden leveren zo dracht voor de eigen twee volken, maar ook de volken van de imkervereniging in Vijfhuizen, de biologisch dynamische bijenvolken van Smart Beeing in de Plesmanhoek, en vele andere solitaire insecten pikken zo ook een graantje nectar en stuifmeel mee.

Voor meer informatie: www.nieuwepioniers.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.