Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ProRail plant kilometerslang spoor van bijenbloemen

De afgelopen jaren liep de bijenpopulatie in Nederland terug. Bijen zijn onmisbaar in deze wereld, daar de insecten aan het begin van de voedselketen staan. ProRail helpt de bijenpopulatie door spoorberm in te zaaien.



Op donderdag 10 november zaaien president directeur Pier Eringa van ProRail en wethouder Agnes Schaap van de gemeente Wijchen samen bloemzaad aan de Maasbandijk in Niftrik (gemeente Wijchen). Dit is de aftrap voor een kilometers lang spoor van bloemen. ProRail nodigt iedereen uit om bij de aftrap aanwezig te zijn.

Het inzaaien van de spoorberm met bloemzaad is een samenwerking van ProRail, aannemers Swietelsky en Honey Highway. Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van rijkswegen, provinciale wegen en het spoor ingezaaid worden met meerjarig (streekeigen) bloemenzaad. Waar spoorvernieuwing plaatsvindt, laat ProRail hiermee de gebieden duurzamer achter dan voor de vernieuwing.

Voor meer informatie:
www.prorail.nl
0800-7767245
Publicatiedatum: